CALISTHENICS

Calisthenics (Street Fitness) is een populaire en wereldwijd snel groeiende sport. Het is een vrije vorm van krachttraining op lichaamsgewicht. Overgewaaid uit Amerika zie je in Nederland in alle steden Calisthenics parken als paddenstoelen uit de grond schieten. 

NYMA OUTDOOR GYM is nu ook één van de Calisthenics Hotspots van Nijmegen. Ook in de herfst en winter lekker buiten trainen want onder de brug is het altijd droog! 😉

De Engelse term calisthenics is afgeleid van twee Griekse woorden; “kalos”, mooi en “sthenos”, kracht. Dit geeft ook meteen aan welke doelen je met de bodyweight trainingsvorm nastreeft;  sterke spieren én een evenwichtig en atletisch lichaam. 

Oefen de Pull-up, Dips, Muscle-up, Front lever en Back lever aan de bar. Train met de parallettes en oefen push-up varianten en de handstand op de grasmat. Calisthenics is eigenlijk gewoon lekker buiten spelen op en rond het klimrek.

Doordat je de oefeningen ook zo “mooi” mogelijk uitvoert bouw je een enorme core kracht op. Verder ontwikkel je super sterke  spieren, spieraanhechtingen, pezen en gewrichten. Het is een mooie combinatie met BASIS KRACHTTRAINING (Never Skip Legday!)

Calisthenics train je zelfstandig in de OPEN GYM uren. Op vrijdag avond van 18:00 uur tot 21:00 uur is “Calisthenics Trainer/Coach Darwin Witte” er voor je om je te helpen met de basics. Darwin heeft jaren lang ervaring en weet als geen ander hoe je de uitdagende oefeningen stap voor stap veilig kunt opbouwen.

Darwin draait niet zomaar een standaard beginners les af iets degelijks. In plaats daarvan stemt hij met af je wat je graag wil leren en helpt je met de basis. Hij geeft handige tips bij elke oefening en elke trick. Het is vooral FUN! Dat is volgens ons bij NYMA OUTDOOR GYM de kern van calisthenics, “on the fly” spelenderwijs trainen.