KRACHT

Krachttraining is de basis bij NYMA OUTDOOR GYM. De tijd dat men denkt dat krachttraining alleen voor mannen en rouwdouwers is ligt nu toch wel achter ons.

Inmiddels weten we wel beter. Krachttraining is voor iedereen. Mannen, vrouwen, jong en oud.

Krachttraining heeft namelijk een enorm positief effect op je algehele gezondheid.

Krachttraining is goed voor hart- en bloedvaten. Je krijgt een betere conditie, het verbeterd de samenstelling van je lichaam (vet massa / spier massa) en je krijgt sterkere botten en gewrichten.

Krachttraining heeft ook een zeer positief effect op je mentale gezondheid. Het helpt tegen depressie, onzekerheid en angst.

Eigenlijk zou iedereen krachttraining als basis moeten zien in het leven. Ook als je veel spel sporten beoefent (zoals voetbal, tennis, hockey, golf) is krachttraining nog steeds de basis om je lichaam sterk te houden. Het helpt om blessures te voorkomen, en als je onverhoopt toch geblesseerd raakt helpt het om sneller te herstellen.

Krachttraining helpt om je lichaam, je spieren, pezen, aanhechtingen en gewrichten sterk en gezond te houden. Zo kun je langer genieten van alles wat het leven leuk maakt, sporten en spelen!

Afhankelijk van je doel kan ik je aanraden om eerst te beginnen met de juiste techniek aan te leren van de “complexe basis-kracht” oefeningen. 

Dit zijn de o.a. Squat, Deadlift, Barbel Row, Bench Press, Shoulder Press, Pull-up, Push-up en Dips. Want alleen met een solide basis bouw je een sterk lichaam.

Krachttraining bij NYMA Outdoor Gym

Je kunt tijdens de OPEN GYM uren zelfstandig aan de slag. De eerste weken investeren we veel tijd aan je houding en techniek. Na verloop van tijd zal je steeds meer zelfstandig trainen. Ik loop hierbij natuurlijk wel rond voor hulp en advies. Je kunt in de OPEN GYM uren natuurlijk ook samen met een trainingspartner trainen. Een overzicht van de OPEN GYM uren kun je hier​ vinden.