MOBILITEIT

Een gezond lichaam is ook mobiel lichaam en heeft de capaciteit om te bewegen in vrijheid. Met mobiliteit bedoel ik ook bewegingsruimte, flexibiliteit en gezond werkende gewrichten. Om je lichaam soepel en bewegelijk te krijgen en te houden zal je moeten investeren in je mobiliteit. 

Het zou dus zo maar kunnen dat ik je ook huiswerk mee geef 😉

Zoals krachttraining belangrijk is om de spelsporten zo goed en zo lang mogelijk vol te kunnen houden, zo is mobiliteit training net zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker. Maar natuurlijk niet alleen voor spelsporten. Jij wil toch ook zo lang mogelijk kunnen blijven spelen in je leven? Spelen is wat het leven leuk maakt. Eigenlijk spelen we sowieso al te veel weinig in het leven. Niet alleen spelen met je kinderen of klein kinderen, neefjes of nichtjes maar ook gewoon zelf, zoals vroeger toen je klein was. In de speeltuin aan de rekstok, op het grasveld een radslag of handstand. Waarschijnlijk ben je al vergeten hoe leuk het is. Je weet niet wat je mist! 

Het MOBILITEIT Pogramma om gewrichtspijn te voorkomen.

MOBILITEIT TRAINING IS BLESSURE PREVENTIE

Om te beginnen nemen we vóór elke training ongeveer 10 minuten tijd om te mobiliseren. Je werkt structureel alle gewrichten af, van pols tot enkel, met een aantal mobiliserende oefeningen. Dit doe je met alle aandacht. Het is ook meteen een soort check-up hoe alles op dat moment voelt in je lichaam. Dit is ook je full body warm-up routine voor elke training.

We gebruiken hiervoor de programma’s van GMB Fitness. Zij hebben enorm veel gratis artikelen en tutorials. Je kunt hier van alles vinden over o.a. bodyweight training (kracht oefeningen op lichaamsgewicht), mobiliteit, flexibiliteit, blessure- en gewrichtspijn preventie en nog veel meer. Top materiaal dus waar we veel van kunnen leren. 

Je “10 minuten full body warm-up routine” is één van de eerste dingen die je leert bij NYMA OUTDOOR GYM.

Kun je niet wachten en wil je thuis alvast aan de slag?

Hieronder een aantal gratis artikelen met handige instructie video’s waarmee je thuis al meteen mee aan de slag kunt.

Probeer het maar gewoon, het zal je goed doen!

 

BODYWEIGHT & MOBILITY TRAINING

De jongens van GMB Fitness hebben THE ULTIMATE GUIDE TO BODYWEIGHT EXERCISE samen gesteld. Naar mijn bescheidde mening dit het beste om mee te beginnen als je nog niet eerder op lichaamsgewicht hebt getraind.

Hieronder nog een paar van onze favoriete tutorials van GMB: