NYMA OUTDOOR GYM - Mobiliteit, Flexibiliteit en Soepele Gewrichten

Mobility / Warm-Up

Een gezond lichaam is ook mobiel lichaam en heeft de capaciteit om te bewegen in vrijheid. Met mobiliteit bedoel ik ook bewegingsruimte, flexibiliteit en gezond werkende gewrichten. Om je lichaam soepel en bewegelijk te krijgen en te houden zal je moeten investeren in je mobiliteit. 

Mobility Warm-Up = Blessure Preventie

Vóór elke Strong&Fit staat er in het rooster een half uur Mobility / Warm-Up. Meld je hierop aan om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op de training.

Je werkt structureel alle gewrichten af, van pols tot enkel, met een aantal mobiliserende oefeningen. Dit doe je met alle aandacht. Het is ook meteen een soort check-up hoe alles op dat moment voelt in je lichaam. Dit is niet alleen je full body warm-up voor Strong&Fit maar ook voor elke Kracht– en Kettlebell & Steel Mace training.

Bekijk hier alvast een voorbeeld van een warm-up routine“.

Spelen

Zoals krachttraining belangrijk is om de spel-sporten zo goed en zo lang mogelijk vol te kunnen houden, zo is mobiliteit training net zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker. Maar natuurlijk niet alleen voor spels-porten. Jij wil toch ook zo lang mogelijk kunnen blijven spelen in je leven? Spelen is wat het leven leuk maakt. Eigenlijk spelen we sowieso al te veel weinig in het leven.

Niet alleen spelen met je kinderen of klein kinderen, neefjes of nichtjes maar ook gewoon zelf, zoals vroeger toen je klein was. In de speeltuin aan de rekstok, op het grasveld een radslag of handstand. Waarschijnlijk ben je al vergeten hoe leuk het is. Je weet niet wat je mist! 

Gewrichten

Hieronder heb ik een aantal gratis artikelen opgesomd van GMB Fitness. Ik heb voor elk gewricht een artikel gekozen met onderaan elk artikel goede instructie video’s waarmee je thuis al meteen mee aan de slag kunt.

Probeer het maar gewoon, het zal je goed doen!

 

GMB

GMB (Gold Medal Bodies) is heel gedetailleerd in de uitleg van houding en aansturing van je lichaam tijdens de oefeningen. Dit is ideaal voor beginners maar als je al wat gevorderd bent dan kan de gedetailleerd uitleg soms wat lang duren. Maar wees niet te ongeduldig want anders mis je zomaar de belangrijke tips die je net nodig hebt om die stap verder te komen.

Laat je ook niet misleiden door de ogenschijnlijke eenvoud in sommige eerste video’s van de training programma’s. Na de eerste week worden de programma’s echt behoorlijk uitdagend!

Bodyweight & Mobility Training

De jongens van GMB Fitness hebben THE ULTIMATE GUIDE TO BODYWEIGHT EXERCISE samen gesteld. Naar mijn mening is dit het beste om mee te beginnen als je nog niet eerder op lichaamsgewicht hebt getraind.

Hieronder nog een paar van onze favoriete tutorials van GMB:

 

Social Share!

Let’s Connect!