fbpx

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief - Maart 2022

Nieuwsbrief Maart 2022

Beste leden,

Nu de lentezon zich laat zien lijkt alle corona ellende ineens ver van ons vandaan. Maar feitelijk gezien is het nog maar kort geleden dat we allemaal te lijden hadden onder het corona-juk.

Er ontstond een hoop gedoe en onzekerheid. Als gevolg van het sluiten van binnen-sportscholen gingen veel fitness fanaten op zoek. Ontvingen wij in korte tijd veel nieuwe leden waarvan de meeste, zodra de binnen-sportscholen weer open mochten, ook weer snel naar binnen gingen.

Jammer?

Soms wel maar vaak ook niet, want velen bleken niet goed aan te kunnen sluiten aan de normen en waarden van onze gym. Gelukkig zijn er ook een mooi aantal fijne mensen, die het buiten sporten hebben omarmd, bij ons gebleven

Al met al was er veel gekkigheid en hoop beperkingen… Maar we hebben alles behalve stilgezeten en ons gericht op: ‘wat kan er wel?’

Daar zijn veel positieve bewegingen in onze Gym uit voortgekomen. Met name in het laatste jaar is er veel gebeurd en in gang gezet waar we trots op zijn. Zo hebben we de tijd optimaal benut om intern, op gebied van onze organisatie, te professionaliseren en structureren.

We hebben nagedacht over onze doelen en ambities en er ligt een fantastisch Business Plan waar onze beoogde koers in is verwoord. Ons Business Plan is overigens voor iedereen te lezen en ligt voor je klaar in Container C. 😉

Ook hebben we onze fundamenten waarop onze Gym rust diep in de grond verankerd.

We hebben een verdubbeling in aanbod van de groepslessen Strong&Fit gerealiseerd. Daarnaast hebben we de andere fitness identiteiten gefaciliteerd zoals; Kickboksen met Bilal, Boksen, Bodyweight Mobility met Mark, Kettlebell & Steel Mace met Alina. En, aanvullend op de Krachttraining, hebben we Powerliften en Strongman gefaciliteerd.

Ook op het gebied van materialen hebben we fors geïnvesteerd; de rekken rondom de containers, bankjes, halters, schijven, yoga matjes & blokken, veel klein fitness materiaal, pully systemen uitgebreid, meer kettlebells aangeschaft, kickboks materialen, boks-zakken en niet te vergeten de fitness apparaten om geïsoleerd spiergroepen te kunnen trainen.

In feite hebben we nu iedere fitness-identiteit in huis, stevig neergezet en voorzien van alle benodigde materialen.

Waar we op hoopte en blij mee zijn is dat er een cross-over is ontstaan. Zo zijn Strong&Fit leden warm geworden voor Strongman, zijn Kickboksers Strong&Fit erbij gaan doen, zagen we Powerlifters bij Bodyweight Mobility en vice versa. Mooie ontwikkelingen!

Na de uitbreiding en investeringen aan de ‘fitness’ kant dachten we: ‘Wat kan er nog meer?’ We zochten een niche waarmee we in de corona fase wél naar buiten konden treden, en ons onderscheidend vermogen konden tonen, zonder andere sportscholen te benadelen in de corona lockdown tijden. Wie zoekt, die vindt…

Er bleek een grote behoefte te zijn voor Strongman Battles. Als ondernemer wil je er als de kippen bij zijn om dat gat in de markt als kans voor je eigen onderneming te benutten. Dat hebben we gedaan én hebben het tot een succes weten te maken.

Wat begon als ‘1 dagje leuk een evenementje’ is gegroeid naar ‘2 uitverkochte dagen serieuze battles’ en een enorme groei in naamsbekendheid.

Met grote dank ook aan onze leden, die op deze dagen hun schouders eronder zetten, wat maakt dat onze Gym stevig op de kaart staat. Dank, dank, dank, dank! Want mede dankzij de vrijwilligers inzet zijn de Strongman Battles sterk gegroeid en staat dit sneller dan gedacht financieel volledig op eigen benen.

Hiermee heeft Strongman in onze organisatie een volledige zelfstandige eigen poot gekregen.

Tot zover de grote lijnen van 2021 … er is veel gebeurd waarvan wij denken dat het goed is om kennis van te nemen, er even bij stil te staan en trots op te zijn.

2022 is nog in zijn 1ste kwartaal en wij zijn al druk bezig om ook dit jaar af te kunnen sluiten met een trots gevoel. Dat houdt in dat we net als vorig jaar weer gaan investeren in mensen en middelen om onze kans van slagen te vergroten en onze doelen te bereiken.

Zo is het kernteam (Dennis, Mine, Timo) uitgebreid met: Anne Carlijn – hand & span diensten en ondersteuning Dennis, Cas – Proces Controller & luis in de pels, Ajezen – online marketing & branding. Arjen – was al en blijft ‘chef de Equipe Strongman’.

De komende maanden gaan we dit alles met elkaar verder inregelen en stevig vormgeven. Te zijner tijd worden jullie daar verder over geïnformeerd.

Wat mag je dit jaar nog meer van ons verwachten?

Nu de “corona grenzen” weer open zijn, kunnen we weer vol gas op onze PR & marketing via facebook en Instagram. Alle trainers én alle fitness-identiteiten krijgen een eigen profiel promotie middels: foto’s & introductie video. Ook worden alle trainers geïnterviewd.

We gaan dus groots inzetten op promotie, marketing & branding. Dat hebben we vorig jaar, uit piëteit naar andere binnen-sportscholen, bewust stil gehouden. ‘De een zijn dood, is de ander zijn brood’ leek ons wat wrang.

Afhankelijk van de financiële ontwikkelingen blijven we uiteraard investeren in nieuwe materialen. Zo hebben we op de wensenlijst: nieuwe powerlifting bankjes, roei apparaten, spinning fietsen en als het even kan… twee echo bikes 🙃

In ontwikkeling is: ‘Olympisch gewichtheffen voor beginners’ en gaan Dennis en Mine de zakelijke markt verkennen op gebied van ‘outdoor team- en leiderschapstrainingen’. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Naast de verhoging van de lidmaatschapsgelden willen we actiever gaan werven voor de aanwas van nieuwe leden zodat we een financieel stabiele basis kunnen blijven behouden.

Alle ondersteuningen & ideeën over hoe we dat kunnen doen zijn zeer welkom.

Zoals iedereen weet en merkt is alles duurder geworden. Alle studies laten zien dat mensen met een laag inkomen aanmerkelijk minder sporten dan mensen met een hoger inkomen.

Wij vinden sociaal en maatschappelijk ondernemen belangrijk vandaar dat we mensen met een inkomen op bijstandsniveau dezelfde korting geven als onze studenten. Mine gaat het contact met de gemeente hierover aan. Wij willen het mogelijk maken dat mensen met een bijstandsuitkering bij ons kunnen sporten.

Ook gaan we contact leggen met vluchtelingenorganisaties om vluchtelingen de mogelijkheid te bieden bij ons te komen sporten.

14 mei faciliteert onze Gym in samenwerking met de medische studenten vereniging Radboud UMC een Obstacle Color Run. Voor het optuigen van het parcour, bemannen van de obstacles en het opruimen gaan de leden van de studenten vereniging ‘vrijwilligen’. Ook gaan we wat sportactiviteiten met ze ondernemen. Wordt vervolgd …

15 mei organiseert ‘De Makersmarkt’ op het NYMA terrein een originele etalage, met ambacht en design van toffe makers uit de regio. Van keramiek tot multimedia, houtbewerking tot mode, van interieur tot grafisch ontwerp.

Sowieso leuk om deze markt te bezoeken en onze gym geeft wat presentaties over wat er bij ons te doen is. Onzen Timo coördineert de presentaties van onze Gym.

Last but not least, ter afsluiting een speelse noot. In september dit jaar komt onze NYMA Outdoor Gym Calendar uit 😊

Een verjaardagskalender met 12 mannen en vrouwen van onze gym, kei leuk! Het weekend van 26 & 27 maart zijn de eerste fotoshoots gepland. Wil jij ook op onze kalender? Laat het ons weten! Mine is chef de Equipe van dit project.

Tot de volgende!

NYMA kern team

Nieuwsbrief - Januari 2022

Nijmegen, 31 december 2021
Door Mine van Wychen

Beste leden,

Ineens is het zover, de laatste dag van het jaar … Ut is wat?!

Deze tijd stemt veel mensen tot terugblikken op wat was, op wat zich heeft voltrokken in dit jaar. Mij in ieder geval wel. Zo tegen het einde van het jaar bezin ik me op: ‘Wat heeft dit jaar me gebracht aan mooie, fijne en goede ervaringen?’ Meestal vind ik er ook wel een paar in de categorie: ‘die had ik liever willen missen?!’ Daar neem ik rap afscheid van, weg ermee en zal ik zeker niet koesteren 😊

De uitdrukking: “Wat in het vat zit verzuurt niet.”, is namelijk niet van toepassing op nare gedachten en gevoelens. Als die in het vat blijven zitten verzuren ze wel degelijk namelijk. Daar wordt niemand vrolijk of blij van, brengt niets positiefs, dus bij dit soort vaten is het wel degelijk goed om ze te legen. Lekker praktisch ook want dat geeft ruimte om aandacht te hebben voor de leuke verrassende wendingen die het leven in zich heeft.

In de natuur heeft zich al een hele belangrijke wending voltrokken. De kortste dag van het jaar ligt namelijk alweer achter ons, de winterzonnewende op 21 december is letterlijk én figuurlijk een ommekeer. Met het begin van de winter vieren we ook de terugkeer van het licht. Vanaf 21 december hebben we iedere dag weer een paar minuten meer zonlicht.

Terugblikkend op dit jaar kom ik op: blij dat ik bij deze club hoor! Komen Dennis, Timo en ik op: Hulde aan alle leden van onze Gym!

Onze Gym kenmerkt zich door onze leden die samen een community vormen. Dat is iets om trots op te zijn! Hulde aan onze vroege vogels, die voor dag en dauw in de kou aan gewichten staan te trekken! Sommige echt al om 05.00 uur?! Hulde ook aan onze vrijwilligers die de Strong(wo)man evenementen tot een groot succes maken. Waarmee we onze Nyma Outdoor Gym op de kaart hebben gezet, in binnen- en buitenland en waar we 2022 met vertrouwen verder op doorborduren.

Ook zijn we blij dat we nieuwe leden mogen begroeten. Geleerd van de vorige lockdown zijn we nog kritischer in ons aannamebeleid en we denken dat we de goede hebben geselecteerd. De meeste komen van elders en hebben nog geen ervaring met outdoor. Daar waar wij doorgewinterde outdoor mensen zijn, zijn de nieuwe leden dat (nog) niet.

Dat geldt ook voor onze omgangsvormen en huisregels t.a.v. mensen en materialen. Laten we ze helpen door ze wegwijs te maken met hetgeen wat voor ons vanzelfsprekend is: respectvol zijn voor mensen en materialen. Voor iedereen geldt: Kom je er even niet uit? Heb je vragen? Weet je niet goed wat of hoe? Trek ons aan de jas alsjeblieft, blijf er alsjeblieft niet mee lopen.

Tot slot: Astrologen zeggen dat de Zonnewende een keerpunt kan zijn in het maken van nieuwe keuzes, die meer positieve gevoelens en momenten met zich meebrengen. Ik vind het een mooie gedachten, want daar kan een mens nooit genoeg hebben, toch?

Gelukkig Nieuwjaar allemaal! Laten we veel positieve gevoelens en momenten creëren met elkaar!

Dennis – Timo – Mine

 

Nieuwsbrief - December 2021

Beste leden,

De laatste maand van dit jaar doet zijn intrede en inderdaad ‘de donkere dagen voor Kerst’ zijn nu echt begonnen. Maar niet getreurd, want praktisch als we zijn is ons antwoord: is het donker? Doe het licht aan! Binnenkort is onze Gym verlicht met kleurrijke lampjes. De lampjes staan ook symbool voor het kleurrijke gezelschap wat we zijn én voor elkaar zijn. Laten we dat vooral blijven doen, want naast het grijze, natte en donkere weer, is het in onze maatschappij als geheel ook niet licht en luchtig. Vandaar … schijn je licht op elkaar! Grijp elkaar onder de schouders als je ziet dat iemand last heeft van donkerte 😊 Dat en kleed je warm aan!

Verder … hebben we sport- tijden en activiteiten aangepast om jullie zoveel mogelijk ruimte te bieden om te sporten. Juist nu mensen is buiten zijn, buiten sporten, met elkaar de schouders eronder blijven zetten erg belangrijk. Tjek onze instagram!

Verder … geleerd van vorige lockdown acties kiezen we er nu voor nog scherper te zijn op aanmeldingen van nieuwe leden. Mensen die zich vooral en met name aanmelden omdat ze tégen zijn mogen onze herberg voorbij lopen. We omarmen graag nieuwe leden maar wel om de juiste motieven.

Verder … staat de Strong(wo)man Battle voor de deur, voor het eerst zelfs een heel weekend! 11 en 12 december gaan de atleten los met ijzervreten. Niet alleen de atleten, maar ook onze vrijwilligers staan weer in het veld. Dank Dank Dank want zonder jullie zijn er geen events. Ook hier helpt voortschrijdend inzicht. Zeker met 2 dagen voor de boeg is het noodzakelijk om aan spreiding van inzet te doen. Anders is het gewoon te uitputtend voor iedereen en dat willen we juist voorkomen. We hebben jullie feedback verwerkt in het nieuwe draaiboek, je mag van ons een strakkere coördinatie verwachten waarbij: wie, wat, waar en hoe dan? Is opgenomen. Heb je aanvullende vragen App of bel met onzen met Timo De versnaperingen wordt uiteraard door ons verzorgt😊

Verder … ‘Rozen verwelken en Scheepjes vergaan, ga niet liggen melken en doe er wat aan!’ Meer dan genoeg ‘gedoe’ en ‘gezeik’ in de wereld dus laten we ook plezierige en fijne dingen creëren. Vandaar dat we jullie van harte uitnodigen om zaterdag 18 én zondag 19 december van 11.00 tot 13.00 uur aan te schuiven voor Glühwein, warme chocomel, appelflap en oliebol.

Verder … Zoals jullie weten is het een tijd spannend geweest of we en hoe lang we op onze huidige locatie kunnen blijven exploiteren. Wat we nu weten is dat we in ieder geval tot mei 2023 op onze huidige locatie kunnen blijven. Ook niet onbelangrijk te vermelden is dat de gespannen relatie met de gemeente is opgeklaard en we op goede voet met elkaar zijn. Dan … Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat! Ons Business- én 5 jarenplan is klaar en ligt, voor wie wil, ter inzage op ‘kantoor’. Het geeft een goed beeld waar we met onze Gym naar streven. Veel dank aan iedereen die zich daarvoor heeft ingezet.

Last but not least … Let op je gezondheid alsjeblieft. Ook voor de gevaccineerde geldt dat je besmet kunt raken. Een aantal van ons is, ondanks vaccinatie, behoorlijk ziek geweest als gevolg van Corona. Ziek zijn is nooit grappig, neem klachten serieus en laat je testen als je twijfelt of je gesnotter ‘gewoon’ is. Voor snotteren vanwege je kattenallergie voor onze mascotte Freddy? Neem een pilletje!

Mooie warme wintergroet,
Dennis, Timo en Mine

Social Share

Let’s Connect

We Support