fbpx

Mark

Ik voelde me bekeken en niet op mijn plek

“Op de middelbare school viel ik al snel buiten de boot met teamsporten, ik kwam niet goed mee met de groep. Ik was onhandiger dan de rest en het duurde niet lang of ik werd het ‘kneusje’ genoemd. Zo ging ik me ook voelen, onhandig en een kneusje. Mijn zelfbeeld had er zwaar onder te lijden en ik trok de conclusie dat sporten mij niet lag. Toen ik later toch naar sportscholen ging, omdat gezondheid belangrijk voor me was, voelde ik me bekeken en niet op mijn plek. Dat was het niet voor me.

Wel was ik graag en veel buiten, wandelen, fietsen en schaatsen deed ik graag. Maar het zat me niet lekker dat ik steeds die innerlijke stem hoorde die zei “kneus jij kan niet sporten”. Want gek genoeg had ik wel degelijk interesse in sport, maar dan het liefst met zo weinig mogelijk apparaten en materialen.

Van nature ben ik namelijk snel verveeld, ik heb uitdaging nodig, dus eindeloos met apparaten trainen past me niet. Ik zocht iets met veel variatie, iets waarmee ik kon werken met eigen lichaam, het moest speels zijn, veel variatie in zich hebben én ik wilde er lol in hebben. Want ondanks die zeurende stem wilde ik toch het maximale uit mijn lichaam te halen en mijn gezondheid bevorderen.

Ik vond Bodyweight Mobility, dat sprak me wél erg aan. Maar ja, dat bleek toch niet zo eenvoudig. Ik werd erg enthousiast van de pistol squat, maar ik kon het gewoon niet, ik had nul mobiliteit! Eerst dacht ik: “Dat kan jij nooit bereiken” toch ben ik het gevecht met mezelf en met mijn mobiele onhandigheid aangegaan.

Ik heb doorgezet, maakte vorderingen en na een tijdje begonnen dingen steeds beter te lukken. Dat was een enorme drive voor me, ik kon het dus wél! Dat lage zelfbeeld? Die stem die zei: ‘dat kan jij niet, kneus!’, zat niet in mijn lichaam, die zat vooral in mijn hoofd. Dat wat ik dacht nooit te kunnen bereiken zoals: soepel en stevig in mijn lijf zitten, super goede core stability, maar ook de handstand, radslag, animal flow en zelfs de pistol squat? Dat en nog veel meer kan ik nu…

Wat heeft Bodyweight Mobility je gebracht?

Het lage zelfbeeld en beroerd gevoel van eigenwaarde wat ik in mijn pubertijd heb opgelopen, heb ik weten te overwinnen. Daar ben ik erg trots op. Het mooie is dat je je lichaam altijd bij je hebt. Je kan overal oefenen en trainen, op het strand, in het bos en als je weinig tijd hebt thuis in je woonkamer of tuin. In feite heb je niets anders nodig dan je lijf.

Ik heb geleerd het niet gaat om het streven naar meer en beter, maar dat de essentie juist is om de verbinding met jezelf aan te gaan. Om lichaam en geest te laten samenwerken, echt samen de uitdaging aan te gaan. Het gaat niet om het ideaalbeeld, het gaat om je volwassen echte zelf.

Ik heb geleerd dat het waar is ‘Je kan meer dan je denkt’. Ik heb ook geleerd dat het om jezelf gaat en niet om ‘anderen’ te overtuigen. Als je streeft naar het beste voor jou vind je echt je weg. Juist omdat ik het voor mezelf ben aangegaan, vond ik groei en verbetering die ik wilde.

Ik ben trots op wat ik heb geleerd en inmiddels beheers. Naast lichamelijke sterker in mijn lijf heb ik ook mentaal een enorme groei doorgemaakt, beschik ik over veel meer zelfvertrouwen en positief zelfbeeld. Alles bij elkaar heeft deze vorm van sport ontzettend bijgedragen aan mijn levensgeluk.

Waarom NYMA Outdoor Gym?

“Alle sportscholen zeggen het ‘bij ons kan je jezelf zijn’ maar ik heb het nooit zo ervaren. Ik voelde me altijd bekeken, voelde altijd oordeel en voelde me niet op mijn plaats. Bovendien? Als buitenmens ervoer ik me, naast de beklemmende sfeer, een soort van opgesloten zijn.

Ik zocht en vond Dennis en zijn toen nog mobiele gym. Ik ben dus lid vanaf het eerste uur, nu inmiddels 5 jaar. Wat me aansprak en spreekt is zijn persoonlijkheid. Hij geeft je echt de ruimte te zijn wie je bent, ook als het ff wat minder is. Dennis is een goede trainer die echt naar je kijkt en zonder oordeel reageert op wat ziet. Zijn motto: Jij bent uniek, je lichaam is uniek, dus je wordt ook uniek behandeld, zijn geen loze woorden, hij maakt het waar. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat alle leden dat van hem hebben overgenomen.

Dit is een van de redenen dat we niet zomaar een gym zijn. We zijn echt een community, we respecteren elkaar in onze identiteit, in wie je bent. Dat merk je aan alles. Hier sporten is quality time, je wordt gehoord, gezien en erkent. Meestal blijven we na het sporten hangen, hebben we het gezellig, je leert mensen echt kennen en is er oprecht interesse. Met deze mensen praat je over hele andere dingen dan je werk.

Je ontmoet betrokkenheid, vriendelijkheid en vriendschappelijkheid. Als je niet lekker in je vel zit wordt dat opgemerkt en op gereageerd ‘Gaat het wel?’. Als je hulp vraagt, krijg je het. Deze Gym verbind… Na een training is niemand gehaast om weer weg te gaan. Een uurtje sporten wordt niet zelden een hele ochtend. Voor de meeste, ook voor mij, zijn dat kwaliteitsochtenden.

Waarom Dennis?

Dennis respecteert grenzen en pushed niet, hij laat de verantwoordelijkheid bij jou waardoor bewustzijn– en toename van zelfregie groeit. Dat doet hij niet alleen tijdens zijn trainingen maar ook daarbuiten. Ergens ontstond bij mij de ambitie om ook andere mensen enthousiast te maken voor Bodyweight Mobility. Dennis heeft me gestimuleerd en gaf me de ruimte me hierin te ontwikkelen. Wat maakt dat ik niet alleen lid ben van deze geweldige Gym, maar sinds vorig jaar ook trainer Bodyweight Mobility ben geworden.

Of je nou lid of trainer bij ons bent maakt eigenlijk weinig verschil. Iedereen is trots op deze sportschool, op de ontwikkeling die we op alle facetten met elkaar hebben doorgemaakt. We zijn een fijne en bijzonder club mensen!

Buiten-sportschool???

Frisse lucht wint het altijd van muffe binnen-lucht wat mij betreft. De muren van een binnen-sportschool zien er altijd hetzelfde uit en staan stil. De buitenlucht staat nooit stil. Juist dat ene straaltje zonlicht wat zich op grijze dagen door de wolken boort kan zoveel vreugde geven?! Dat kan mijn hele dag goedmaken.

De buitenwereld is altijd veel groter dan een binnenruimte. Bovendien? Het is vaker goed of okay weer, dan slecht weer. Het komt regelmatig voor dat ik, omdat we beschut zijn door de brug, niet eens doorheb dat het regent. Dat ontdek ik pas als ik later op de fiets zit en denk: ‘getver, het regent’.

Waarom Bodyweight Mobility training?

Het vergroten van je mobiliteit is een van de basisingrediënten van het verbeteren van alle andere sporten en sportprestaties. Het is niet een beetje flauw op een yogamatje wat oefeningen doen, het is een degelijke een uitdagende training met een speels karakter.

De Bodyweight Mobility training is een Full body training. Zoals de naam al zegt train je enkel met je eigen lichaamsgewicht. Je leert je lichaam vloeiend en gecontroleerd te bewegen, je bewustzijn over je lichaam vergroot, je krijgt meer zeggenschap over je lijf. Bovendien worden alle grote spiergroepen van je lichaam uitgedaagd met gevarieerde oefeningen. Je gaat echt aan het ‘werk’.

Je core stability zal toenemen, je leert op je lichaam vertrouwen, je lichaam gaat er (ook zonder bulkspieren) veel beter uitzien. Het is niet blessure gevoelig, beter nog het is zelfs bevorderend om blessures tegen te gaan. Je kan het tot op hoge leeftijd doen, Bodyweight Mobility is spier- en bot versterkend.

Hoe ervaren deelnemers de training & Mark?

Beginners:
Voor sommige is het confronterend te voelen dat een ‘simpele’ Bodyweight Mobility training best pittig kan zijn en dat hun mobiliteit en core-stability minder stevig is dan gedacht.

“Het ziet er bij Mark altijd zo gemakkelijk en soepel uit! Maar om het zelf te doen? Dat valt tegen?! Maar Mark maakt het ook voor een absoluut beginner mogelijk mee te doen. Hartstikke leuk! Die laatste 10 minuten zijn ook best pittig, maar leuk om te doen!”

De laatste 10 minuten van de training ga je er nog even flink tegen aan met cardio en spieren. Mark mat je op het eind nog lekker af! Je hartslag gaat flink omhoog met een circuitje wat kan bestaan uit buikspieren of uit totaal iets anders zoals verschillende soorten kikkersprongen. Na dit sluitstuk ben je blij dat je, moe en voldaan, aan de koffie kan.

“Ik wist wel dat ik best lenig was, maar om ook stevigheid in mijn lijf te voelen is nieuw voor me. In het begin kieperde ik de hele tijd om, maar na een paar weken voelde ik echt verbetering!’

“Ik ben best sterk, nu merk ik dat sterk zijn, niets zegt over ‘sterk’ IN mijn lichaam zijn. Bodyweight Mobility vraagt andere skills en focus, je leert er veel mee.”

“Ik wilde wel, maar durfde niet goed mee te doen want ik ben helemaal niet lenig. Wilde het wel worden, dus ja … toch maar de drempel over want ‘Wie niet waagt, wie niet wint’. En ondanks dat ik me in het begin een kluns voelde, waren de lessen hartstikke leuk om te doen. Iedere week voel ik dat ik een stukje beter gaat.”

Gevorderden:
“Na een paar weken merkte ik al verschil in mobiliteit, na nog weer een paar weken merkte ik ook verschil in stevigheid en zat ik letterlijk veel steviger en fijner in mijn lijf!”

“Voorheen deed ik vooral krachttraining en Strong&Fit, ik heb gemerkt dat de Bodyweight Mobility trainingen van Mark net zo uitdagend zijn. Hoewel het er zo rustig en kalm uitziet ben je stiekem hard aan het werk. Leuk!”

“Het werkt echt! Soms ff doorbijten, maar dan heb je ook wat 😊. Ik had nooit gedacht dat ik dit niveau zou kunnen bereiken. Mark had gelijk ‘full-body training’ leert je echt optimaal samen te werken met je lijf het doet veel met je zelfvertrouwen & body positivity!

Over Mark:

  • Super leuke training.
  • Geduldig, hij stelt je gerust als het niet gaat zoals je wilt, erg vriendelijk.
  • Goeie vent, leuke trainer.
  • Blijft je aanmoedigen, ook al lukt het niet meteen.
  • Legt uit hoe je een oefening lichter of juist zwaarder kan maken.
  • Beginner of gevorderde? Hij weet het zo te brengen, dat je je er altijd thuis voelt.

De lessen van Mark zijn op:

  • Woensdag 10:00
  • Zaterdag 11:00

Social Share

Let’s Connect

We Support