PROJECT CONTAINER GYM - Crowdfunding & Sponsoring

Project NYMA OUTDOOR (Container) GYM

In de NYMA in Nijmegen is een unieke sportschool gevestigd; NYMA OUTDOOR GYM. Deze bijzondere buiten sportschool onderscheidt zich door de unieke locatie onder de brug en omdat de leden altijd, in zomer en winter, buiten sporten. Bovendien worden alle basis materialen zoveel mogelijk eigenhandig gebouwd. Dit alles maakt deze Outdoor Gym uniek in Nederland.

De unieke locatie onder de boog van de brug De Oversteek worden twee zeecontainers geplaatst. De containers worden in het verlengde van elkaar geplaatst zodat er een lange wand ontstaat die als wind breker fungeert zodat er met alle weersomstandigheden comfortabel buiten gesport kan worden.

Buiten in de frisse lucht, maar wel droog én uit de wind.

De containers zijn een solide basis voor de fitness rekken die rondom de containers worden gemonteerd.  Bij afwezigheid van trainers hangen er “verboden toegang” borden aan de rekken en hangen er rood/witte kettingen omheen zodat deze niet worden beklommen door passanten zonder toezicht.

Om dit project te realiseren is er natuurlijk geld en materiaal nodig. Dit kan ik niet alleen. Daarom ben ik deze crowdfunding gestart en ben ik op zoek naar (materiaal)sponsors.

Lees hieronder het volledige plan.

Totaal: € -

 

Hoe het begon...

Sinds begin 2015 werk ik als sportinstructeur / personal trainer in de regio Arnhem / Nijmegen. In het begin gaf ik voornamelijk training in de vorm van bootcamp op lichaamsgewicht, want dat was destijds voor mij de enige mogelijkheid om in de frisse buitenlucht training te geven. Ik had geen trainingsmateriaal om mensen op een kwalitatieve manier buiten te trainen. Dus voor personal training zocht ik, zoals de meeste personal trainers, een fitness centum op.

Ik wilde betere kwaliteit training geven met verschillende trainingsmaterialen in de gezonde buitenlucht. Dus ik begon gewichten, halters, kettlebells, zandzakken en ander klein trainingsmateriaal te verzamelen. Hierdoor kon ik nu ook buiten personal training op locatie en bij mensen thuis geven.

Toch miste ik een essentieel onderdeel. Een pull up rack. Want één van de belangrijkste oefeningen in krachttraining is de pull up. In januari 2016 ben ik begonnen met de bouw van een mobiel fitness rack op een aanhanger.

In 2016 ben ik op verschillende plaatsten in Nijmegen, Arnhem, Velp, Gendt, Bemmel en Elst kleine groepstrainingen gaan geven. Ik had een vast weekrooster en was elke ochtend en avond op een andere locatie. Een rijdende sportschool op wielen 😉 Op deze manier heb ik destijds leuke verschillende ledengroepjes kunnen opbouwen. Bekijk hier het foto album van 2016.

Maar mijn “sterkte” was ook mijn “zwakte”. Doordat ik elke ochtend en avond op een andere plek een training gaf was ik wel weliswaar vernieuwend en uniek maar ik maakte daardoor ook veel (reis)kosten. En door de verspreiding zat er ook niet echt groei in het totaal aantal leden. Het bleven kleine groepjes op verschillende plekken waardoor ik nauwelijks de kosten kon dekken. Toch bleef ik eigenwijs doorgaan met de ontwikkeling van het fitness rack op wielen en het verzamelen van trainingsmateriaal zodat ik mensen steeds iets beter kon bedienen. 

Halfweg 2016 kwam ik via via uiteindelijk bij de Vasim in Nijmegen terecht. Een prachtige locatie voor mijn trainingen. Het plein onder de brug “De Oversteek” is de ideale plek. Beschut tegen de regen en toch in de frisse buitenlucht. Ik kreeg meer vertrouwen voor de toekomst op deze locatie en langzaam maar zeker ging ik steeds meer trainingen op deze plek inplannen. Hierdoor verloor ik natuurlijk wel veel van mijn leden op de andere locaties. Dit vond ik erg moeilijk maar soms moet je nu eenmaal keuzes maken. 

In de zomer van 2017 had ik het geluk dat ik van het bedrijf POWER SUPPLEMENTS een nieuwe aanhanger ter waarde van € 5000 gesponsord kreeg! Dit fantastisch gulle gebaar kwam ook precies op het juiste moment. Tot die tijd reed ik elke dag met een zelfbouw aanhanger. Dit ging in het begin prima maar op een gegeven moment werdt het totaal gewicht van mijn aanhanger, ijzer constructie en gewichten veel te zwaar. Door deze nieuwe veilige aanhanger kon ik mijzelf ook met een gerust hart verhuren voor trainingen en workshops op locatie met MOBILE OUTDOOR GYM en ook outdoor festivals bedienen in de vorm van FESTIVAL OUTDOOR GYM.

Bekijk hier het foto album van 2017.

Eind 2018 geef ik elke dag mijn trainingen onder de brug “De Oversteek” en heb ik de naam NYMA OUTDOOR GYM gekozen om op deze ‘vaste’ plek de eerste OUTDOOR GYM van Nijmegen op te bouwen. Bekijk hier het foto album van 2018.

NYMA OUTDOOR GYM zal bestaan uit 2 zeecontainers met een groot ijzer fitness rack eromheen gebouwd. Een semi openbare outdoor gym waar men gratis op lichaamsgewicht (Calisthenics) kan trainen. Betalende leden mogen gebruik maken van het losse trainingsmateriaal dat ligt opgeslagen in de zeecontainers. Leden krijgen persoonlijke begeleiding en er worden groepstrainingen gegeven.

Visie

Midden onder de boog van de brug “De Oversteek” op het plein naast De Vasim worden twee zeecontainers  in het verlengde van elkaar geplaatst. Deze 20ft (6,5 meter) zeecontainers hebben een tussenruimte van 5 meter. In de tussenruimte wordt aan beide kanten een damwand schuifpaneel gemonteerd. Zo oogt het geheel als één lange container van ongeveer 18 meter.

De containers zijn een solide basis voor de fitness rekken die rondom de containers worden gebouwd.

 

(Containers met open schuifwand)

 

(Containers met gesloten schuifwand)

 

De positionering van het geheel zal in alle weersomstandigheden bescherming bieden aan de sporters. Bij harde wind in de herfst en winter kan één van de schuifpanelen sluiten waardoor de sporters uit de wind blijven. De brugboog biedt bescherming tegen de regen en in de zomer biedt de brugboog bescherming tegen de hete zomer zon. Buiten sporten met alle voordelen maar zonder nadelen. Een unieke situatie.

Rondom de containers wordt een ijzeren fitness rack gebouwd. Aan het rack kunnen de extra losse training onderdelen en materialen voor krachttraining bevestigt worden.

Het geheel heeft een “industrieel look” met de basis kleuren zwart en roest.

Tussen de twee containers is er 5 meter vrije ruimte waar met 4 meter hoge kolommen ruimte wordt gecreëerd  voor klimtouwen en/of ringen. Zo kunnen er in de toekomst eventueel ook kolommen aan de achter kanten (noord en zuid kant) van de 2 containers komen. Hier kan eventueel ook een uitbouw voor Calisthenics komen (vrij trainen op lichaamsgewicht). 

Eén container dient voor de opslag van losse training materialen, enkele fitness apparaten (zoals leg-press, roeiapparaten en calorie bikes). De andere container wordt ingericht met een Mylogenics / Fysiotherapie behandel tafel.

Het object en het plein zullen goed worden verlicht met led verlichting en worden beveiligd met hoge kwaliteit beveiligingscamera’s.

Omwille van de veiligheid worden de rekken bij afwezigheid  van trainers voorlopig ingeklapt. Zo hangen er ook rood/witte kettingen omheen en hangen er “verboden toegang” borden aan de rekken zodat deze niet worden beklommen door passanten zonder toezicht.

Het object zal volgens de Veiligheid Speelterreinen Checklist gebouwd worden. Als de bouw van NYMA OUTDOOR GYM volledig is afgerond dan zal TUV Nederland de Wettelijke verplichte keuring van speeltoestellen uitvoeren.

 

Ruimtebeslag in m2 (footprint)

Het gaat om de ruimte op het plein onder de eerste boog (vanuit noord bekeken) van de brug “De Oversteek”. De afmeting van de NYMA OUTDOOR GYM containers inclusief het rack eromheen is 20 m. x 4,5 m. = 90m2. De rest van de totale ruimte onder de boog van de brug is 1000 m2. Deze is bedoeld als vrije training en bewegingsruimte.

 

Globale planning (van ontwikkeling tot exploitatie)

De vergunning voor de twee zeecontainers is eind 2019 rond. Zodra de twee containers op de juiste plek staan wordt begonnen met de bouw van de schuifpanelen en van de rekken rondom de containers.

 
 

Korte omschrijving onderneming

NYMA OUTDOOR GYM heeft een uiterst persoonlijke benadering. “Je bent uniek. Je lichaam is uniek. Dus je wordt ook uniek behandeld. Zelfs in de groepstrainingen train je op je eigen manier. De beste manier, zoals op dat moment bij jou past, om je doel te bereiken. Voor jong en oud. Focus op mobiliteit, kracht en fit.”

 

Indicatie verwacht aantal leden en gebruikers

Korte termijn: Momenteel heeft NYMA OUTDOOR GYM  75 vaste leden en is er een gestage groei van 2 nieuwe leden per maand. De groeiprognose na het realiseren van de vaste container opstelling is ongeveer 25 nieuwe vaste leden per jaar. Deze groei is gebaseerd op de ervaring van afgelopen jaren en de geplande promotie op social media in en rond Nijmegen.

Lange termijn: In het jaar 2024 zijn er ongeveer 200 vaste leden die gemiddeld 2 x per week trainen.

Voor leden bieden we de volgende trainingsvormen onder professionele begeleiding:


Het
uiteindelijke doel is om NYMA OUTDOOR GYM openbaar te maken. Dan hebben informele sporters uit de buurt en omgeving de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de basisopstelling. Denk hierbij aan passanten, hardlopers, calisthenics (fitness aan rack op lichaamsgewicht) beoefenaars.

Personal Trainers en sportinstructeurs kunnen op afspraak met hun client trainen en gebruik maken van het rack en trainingsmateriaal. Zij betalen een fee per uur voor commercieel gebruik. 

Scholengemeenschappen in de regio weten NYMA inmiddels ook goed te vinden voor Teambuilding, Workshops en Sportdagen. Hierdoor komen er gemiddeld zo’n 100 incidentele gebruikers per maand bij.

Korte termijn: In 2020 is het gemiddeld aantal gebruikers 500 per maand.

Lange termijn: In 2024 is het gemiddeld aantal gebruikers 1100 per maand.

 

 

NYMA Sport samenwerking

Het plein gelegen aan de Winselingseweg en Nymaweg, naast De Vasim en onder de brug De Oversteek heeft de potentie om het grootste Sport- en Speelplein van Nijmegen te zijn.

Door de samenwerking van Crossfit Waalfront, NYMA OUTDOOR GYM en Boks Academie Nijmegen is er een grote aantrekkingskracht. Met ieder zijn eigen sport, trainingsvorm en aanbod is er geen sprake van concurrentie maar juist van elkaar versterken in samenwerking.

Crossfit Waalfront en Boks Academie Nijmegen onderzoeken de mogelijkheid om naast elkaar te vestigen met een overlap in kleedruimten, sanitair en eventueel horeca.

NYMA OUTDOOR GYM is gevestigd onder de brugboog waardoor er een uniek buitensport aanbod in zomer en winter mogelijk is. Door dit unieke buiten fitness aanbod wordt een nieuwe doelgroep in beweging gebracht en bediend, namelijk de mensen die zich niet thuis voelen in crossfit of in een traditioneel fitness centrum.

Door de unieke brugbogen open te laten kan iedereen in alle weersomstandigheden buiten sporten en spelen. Zo blijft het een unieke sport en speel locatie voor Nijmegen.

Om het plein volledig geschikt te maken voor sport en spel kunnen er verschillende sportveld belijning aangebracht worden voor bijvoorbeeld basketbal, voetbal, volleybal, street hockey etc.

Een groot plein vol met sportende en spelende, kleine én grote kinderen, in zomer én winter. Een prachtig gezicht!

 

Zondag Buitenspelen

Een 2 wekelijkse (straks wekelijks) “Zondag Buitenspeeldag” voor kleine én grote kinderen uit Nijmegen-West (Waalfront, Koningsdaal, Handelskade, Waterkwartier, Wolfskuil). Er zijn veel creatieve mogelijkheden om vanuit het bewegen (sport en spel) verbinding te leggen met andere ondernemers en wijkbewoners. Samen met andere ondernemers in NYMA nieuwe projecten opstarten om mensen uit Nijmegen-West met elkaar te verbinden.

Crosfitt Waalfront is inmiddels aan de andere kant van het plein gevestigd. Er is goed contact en inmiddels ook samenwerking. Het plein zal door beide partijen benut worden met outdoor trainingen. Er is geen sprake van concurrentie maar juist van een versterking doordat er gezamenlijk meer publiek naar het gebied wordt aangetrokken.

 

Impact onderneming voor NYMA

De opzet met zeecontainers en (zelfbouw) rack past perfect bij de industriële rauwe sfeer van het  NYMA gebied. Het is een herinnering aan de tijden van de industriële vooruitgang van weleer waardoor deze gym juist hier helemaal tot zijn recht komt. Het rack is door Dennis Polman zelf ontwikkeld. Ambachtelijk, stevige (hufterproof) materialen die je terugbrengen in de tijd. “Back to Basic”

NYMA OUTDOOR GYM is toegankelijk en laagdrempelig waardoor het een verbindende factor heeft in de gemeenschap. VASIM / NYMA ondernemers en medewerkers krijgen korting op lidmaatschap of rittenkaarten.

Bij aanwezigheid van trainers zijn passanten en Calisthenics (krachttraining op lichaamsgewicht) beoefenaars altijd welkom om gratis en vrijblijvend op lichaamsgewicht gebruik te maken van het rack. Het rack is namelijk groot genoeg zodat meerdere (kleine) groepen tegelijkertijd kunnen trainen. Doordat er verschillende groepen trainen zullen mensen elkaar versterken en inspireren.

Krachttraining (onder toezicht), Strong&Fit, Personal Training en gebruik van losse trainingsmaterialen is enkel voor betalende leden van NYMA OUTDOOR GYM. Betalende leden hebben natuurlijk voorrang op het gebruik van materiaal en rack.

 

Impact onderneming voor de buurt

NYMA OUTDOOR GYM is onderscheidend omdat altijd, in zomer en winter, buiten getraind wordt.  Hierdoor is er een vrije gevoelservaring en bovendien is het natuurlijk gezonder om buiten te sporten. Voor gemeente Nijmegen is NYMA OUTDOOR GYM een uniek concept om op deze manier het buiten sporten te stimuleren.

Uit ervaring is gebleken dat NYMA OUTDOOR GYM het alternatief is voor mensen die zich niet thuis voelen in een regulier fitness centrum of crossfit box.

 

Verbinding Nijmegen Oud-West, Waalfront en Nijmegen Noord

NYMA OUTDOOR GYM wil een verbindende factor zijn in sport en spel voor Nijmegen Oud-West, Waalfront en Nijmegen Noord. In de wijken Biezen en Nijmegen Oud-West zijn de buurten waar wij ons specifiek op richten Koningsdaal, Waalfront, Handelskade, Waterkwartier en Wolfskuil. Hierin zijn de nieuwbouw (hogere inkomsten) buurten Koningsdaal, Waalfront en Handelskade. Waterkwartier en Wolfskuil zijn hierin de oude volksbuurten met een gemiddeld slechter gezondheidsprofiel. Het doel is om de mensen uit deze buurten aan te trekken met divers sport en spel aanbod gericht op volwassenen, ouderen, jongeren én kinderen. Dit zorgt voor meer verbinding tussen de verschillende buurten.

Met het initiatief Zondag Buitenspelen voor jong en oud is hierin een goed begin gemaakt.

 

 

Investeringsbehoefte

Er is een investeringsbehoefte van in totaal ruim € 50.000 om NYMA OUTDOOR GYM volledig te kunnen realiseren. Dat is inclusief het trainingsmateriaal voor leden en groepslessen. 

De basis opstelling containers met fitness en calisthenics rack behoeft een investering van € 15.000.- Dit kan deels worden worden bekostigd door middel van crowdfunding en sponsoring in materiaal én arbeid.

Basis opzet

 • IJzer materiaal rack rondom containers
 • Arbeidskosten

 

 • €  10.000
 • €    5.000
Sub Totaal basis opzet:
€   15.000

Leden en groepslessen

 • 12 x Olympische Halter
 • 24 x klemmen
 • 12 x set Bumper Plates
 • Kettlebells
 • Hex Dumbbells set 5 – 50kg
 • Medicijnballen 4,6,8,12kg
 • 6 Fitness banken
 • 12 houten gym ringen
 • 2 AirBikes
 • Klein fitness materiaal en onvoorzien

 

 • €     3.100
 • €        500
 • €     6.600
 • €     8.000
 • €     3.000
 • €     1.200
 • €     4.800
 • €        950 
 • €     2.000
 • €     4.850
Sub Totaal trainingsmateriaal:
€   35.000
Totaal: €   50.000

Conclusie

De locatie onder de boog van de brug is perfect voor NYMA OUTDOOR GYM. De open structuur van de brugbogen en het ruime plein biedt een prachtige kans van slagen voor een groot buiten sport en speel plein. Hiermee heeft gemeente Nijmegen een unieke openbare buiten sport en spel locatie in alle weersomstandigheden en elk jaargetijde en voorziet de gemeente in de behoefte van openbare sportlocaties voor de buurt, de jeugd en de scholengemeenschappen in de regio.

“Ik heb met mijn onderneming tot nu toe, met minimale middelen over de laatste jaren, maximaal resultaat behaald. Het eerste jaar in 2014 met groepen op verschillende locaties in regio Arnhem / Nijmegen en sinds 2016 op mijn huidige locatie naast De Vasim op het plein onder de brug. Mijn onderneming heeft met deze locatie een solide basis. Vanuit deze basis kan ik ook mijn andere activiteiten onder de naam MOBILE – FESTIVAL OUTDOOR GYM en RAW STEEL FITNESS met vertrouwen doorzetten.”

Mijn onderneming is klaar voor de volgende stap.

Hulpvraag

De basis van NYMA OUTDOOR GYM is de container opstelling met fitness rack, rubber vloer en kunstgras. Het doel is om deze basis een open karakter te geven. Hiervoor zal het object als “veilig” gekeurd moeten worden. Daarna kan het openbaar voor publiek gebruik worden voor Calisthenics en training op lichaamsgewicht.

Waarom geen bedrijfsfinanciering? Ik heb geen bezittingen en dus geen onderpand. Ik heb ook geen “goede” jaarcijfers. Ik heb alleen een goed plan en een groot doorzetting vermogen.

Ben je of ken je iemand die ervaring heeft met crowdfunding, fondsenwerving en/of sponsoring? Ben je zelf geïnteresseerd in financiering of sponsoring? Dan kom ik graag met je in contact.

Sponsoren

Het NYMA gebied is de nieuwe culturele hotspot van Nijmegen. Het NYMA gebied, het sport en speelplein en de OUTDOOR GYM zullen in de nabije toekomst veel en divers publiek gaan trekken. Het is dus erg interessant als om sponsor mee te doen in dit project.

Voor de basis containeropstelling met fitness rack zijn de hier onderstaande materialen nodig. Wellicht ben je in de positie dat je één van de onderstaande materialen kunt sponsoren. Of misschien ken je iemand die dat zou kunnen.

Sponsor behoefte:

 • 2 zeecontainers (gebruikt) ✓
  (Gesponsord door Montagebedrijf R.J. Polman)
 • IJzer (nieuw)
  230m stalen koker 80 x 80 x 4mm

  400m stalen buis 30 x 2mm
  20m stalen buis 45 x 5mm
  20m stalen strip 80 x 8mm
  10m stalen strip 40 x 8mm
 • IJzerwaren (nieuw) bouten, moeren etc.
 • Werkplaats/gereedschap ✓
  (Gesponsord door De Markies en Cultuurspinnerij De Vasim)
 • Arbeid Constructiebankwerker / lasser ✓
  (Gesponsord door De Markies en Cultuurspinnerij De Vasim)
 • Rubber fitness vloer 500m² (nieuw of gebruikt)
 • Kunstgras 114m x 4m (nieuw of gebruikt)
 • Plein led verlichting (nieuw of gebruikt) ✓
  (Gesponsord door Silvio van Koot)
 • Beveiliging camera systeem (nieuw) ✓
  (Gesponsord door DT-Domotica)
 • Trainingsmateriaal (nieuw of gebruikt)

Sponsor tegenprestaties:

 • 2 jaar bedrijfslogo op sponsorbord NYMA OUTDOOR GYM
 • 2 jaar bedrijfslogo met link op sponsorpagina website
 • 2 jaar gratis lidmaatschap voor groepslessen met begeleiding voor 2 personen
 • Workshop krachttraining of teambuilding uitje voor personeel met www.MOBILEOUTDOORGYM.com

Er zijn ook sponsor mogelijkheden voor MOBILE OUTDOOR GYM en FESTIVAL OUTDOOR GYM. In het outdoor festival seizoen, van april tot september, zal de Mobile Outdoor Gym combinatie regelmatig op een groot festival staan. 

Neem contact met me op en vraag naar de mogelijkheden voor sponsorschap. Dan stuur ik je het volledige ondernemersplan van  NYMA – MOBILE – en FESTIVAL OUTDOOR GYM. 

Dennis Polman
dennis@nymaoutdoorgym.com
06-21991882

 

Social Share!

Crowdfunding ➔ Doneren

Help mee om NYMA OUTDOOR GYM te realiseren door een geldbedrag te doneren. Elke euro helpt!

Je donatie wordt gebruikt voor de realisatie van de semi-openbare containeropstelling met fitness en calisthenics rack. Er zijn geen verborgen kosten en er worden geen extra kosten gemaakt door een derde partij of extern crowdfunding platform.

Ik verdien zelf geen geld aan donaties. Mijn verdienmodel zijn mijn diensten als personal trainer en mijn groepslessen.

Enorm bedankt voor je hulp!

Tot snel bij NYMA OUTDOOR GYM!

Dennis Polman

 

Totaal: € -

Let’s Connect!