NYMA Outdoor Gym - Strong&Fit

Strong&Fit

Strong&Fit is het buiten alternatief voor Crossfit en bestaat uit een mix van kracht, cardio, kettlebell, gewichtheffen, unconventional, strongman, én gymnastics.

Les Opbouw

Strong&Fit bestaat over het algemeen uit 3 delen:

1: Kickstarter – Workout (starter). Bijvoorbeeld een AMRAP, tabata, circuit of challenge.

2: Kern – De invulling van de kern is persoonlijk en op basis van prioriteit. Bijvoorbeeld; Blessure Rehab, Mobiliteit, Kracht, Olympisch Gewichtheffen, Kettlebell Training of HIIT Circuit.

3: Finisher – Deze Workout (afsluiter) bestaat uit complexe oefeningen in de meest uitdagende combinaties en zal het uiterste van je lichaam vragen.

Wees overal op voorbereid want in deze training kun je alles verwachten!

Maar soms gooien we het hele programma aan de kant en gaan we gewoon rammen in een HEAVY SHIT HIIT!

NYMA OUTDOOR GYM - STRONG&FIT

Strong&Fit VS Crossfit

Je vraagt je misschien af; “Wat is dan het verschil met Crossfit?”

Het grootste verschil is dat we altijd buiten trainen en dat bij Strong&Fit de nadruk ligt op kracht en uitvoering. Dit zie je terug in de “Basis Complex” Kracht Oefeningen waar we veel aandacht aan besteden.

Bij Crossfit train je meestal in een groep van bijvoorbeeld 12 mensen, iedereen dezelfde warm-up, techniek en WOD’s. Over het algemeen is de workload en intensiteit bij Crossfit hoger.

Strong&Fit is in principe ook een groepstraining maar je kunt dan toch je persoonlijke Kickstarter, en/of Kern en/of Finisher kiezen. Dus wel de gezelligheid van een groep maar toch persoonlijk.

Alle oefeningen worden strict uitgevoerd. Dit betekent dat elke rep zo correct mogelijk wordt uitgevoerd. Zowel bij Basis Kracht oefeningen als bij Pull-ups en Toes to Bar. NO KIPPING! Ook in de workouts waarin er tijdsdruk is word elke rep op kwaliteit uitgevoerd. Tijdswinst kun je op andere manieren halen.

Het tempo van elke rep van de (kern) Kracht oefeningen ligt ook bewust een stuk lager. Meestal een vertraagd tempo in de excentrische fase.

NYMA OUTDOOR GYM - STRONG&FIT

Verder is NYMA OUTDOOR GYM sowieso anders. Maar dat moet je maar gewoon ervaren

De Strong&Fit uren onder begeleiding kun je vinden in het rooster. Maar je kunt natuurlijk ook zelfstandig Strong&Fit trainen in de Open Gym / Free Weight uren.

Social Share

Let’s Connect

We Support