STRONG&FIT

STRONG&FIT is een FULL BODY trainingsprogramma. Het is een goed “outdoor” alternatief voor CROSSFIT als je kracht en conditie training wil combineren. Het accent ligt wel altijd op kracht.

STRONG&FIT bestaat uit combinaties van krachttraining, kettlebell, gewichtheffen, strongman, gymnastics én cardio.

STRONG&FIT bestaat uit 3 delen:

1: KICKSTARTER – Workout (starter), tabata, circuit of challenge.

2: KERN – De invulling van de kern is persoonlijk en op basis van prioriteit. Bijvoorbeeld; Blessure Rehab, Mobiliteit, Kracht, Olympisch Gewichtheffen, Kettlebell Training of HIIT CIRCUIT.

3: FINISHER – Deze Workout (afsluiter) bestaat uit complexe oefeningen in de meest uitdagende combinaties en zal het uiterste van je lichaam vragen.

Wees overal op voorbereid want in de WOD’s kun je ALLES verwachten!

STRONG&FIT is hét alternatief voor crossfit
Mensen tijdens een STRONG&FIT TRAINING

CROSSFIT ALTERNATIEF

Je vraagt je misschien af;

“Wat is dan het verschil met CROSSFIT?”

Het grootste verschil is dat bij STRONG&FIT de nadruk ligt op STRONG. Dit zie je terug in de BASIS COMPLEX KRACHT OEFENINGEN waar veel aandacht aan wordt besteed. Deze BASIS oefeningen trainen we altijd volgens het OVERLOAD PRINCIPE.

Bij CROSSFIT train je meestal in een groep van bijvoorbeeld 12 mensen, iedereen dezelfde warm-up, techniek en WOD’s.

STRONG&FIT kan natuurlijk ook in een groep maar je kunt dan toch je persoonlijke starter, en/of kern en/of afsluiter kiezen.

Alle oefeningen worden STRICT! uitgevoerd. Dit betekent dat elke rep zo correct mogelijk wordt uitgevoerd. Zowel bij BASIS KRACHT oefeningen als bij Pull-ups en Toes to Bar. NO KIPPING! Ook in de workouts waarin er tijdsdruk is word elke rep op kwaliteit uitgevoerd. Tijdswinst kun je op andere manieren halen.

Het tempo van elke rep van de (kern) kracht oefeningen ligt ook bewust een stuk lager. Meestal een vertraagd tempo in de excentrische fase.

Verder is NYMA OUTDOOR GYM sowieso anders. Maar dat moet je maar gewoon ervaren

De STRONG&FIT uren onder begeleiding kun je vinden in het rooster. Maar je kunt natuurlijk ook zelfstandig STRONG&FIT trainen in de OPEN GYM uren.