NYMA Outdoor Gym - Trainers

Trainers

Dennis Polman
Eigenaar, materiaalman, klusjesman
Allround- & Personal Trainer

Welkom bij NYMA OUTDOOR GYM! Hèt alternatief in het grote aanbod van sportscholen. Ben je niet helemaal op je plek in een fitness centrum of crossfit box dan zou het zo maar kunnen dat je bij ons vindt wat je zoekt.

Hoe het begon...

Sinds begin 2015 werk ik als sportinstructeur / personal trainer in de regio Arnhem / Nijmegen. In het begin gaf ik voornamelijk training in de vorm van bootcamp op lichaamsgewicht, want dat was destijds voor mij de enige mogelijkheid om in de frisse buitenlucht training te geven. Ik had geen trainingsmateriaal om mensen op een kwalitatieve manier buiten te trainen. Dus voor personal training zocht ik, zoals de meeste personal trainers, een fitness centum op.

Ik wilde betere kwaliteit training geven met verschillende trainingsmaterialen in de gezonde buitenlucht. Dus ik begon gewichten, halters, kettlebells, zandzakken en ander klein trainingsmateriaal te verzamelen. Hierdoor kon ik nu ook buiten personal training op locatie en bij mensen thuis geven.

Toch miste ik een essentieel onderdeel. Een pull-up rack. Want één van de belangrijkste oefeningen in krachttraining is de pull up. In januari 2016 ben ik begonnen met de bouw van een mobiel fitness rack op een aanhanger.

In 2016 ben ik op verschillende plaatsten in Nijmegen, Arnhem, Velp, Gendt, Bemmel en Elst kleine groepstrainingen gaan geven. Ik had een vast weekrooster en was elke ochtend en avond op een andere locatie. Een rijdende sportschool op wielen 😉 Op deze manier heb ik destijds leuke verschillende ledengroepjes kunnen opbouwen. Bekijk hier het foto album van 2016.

Maar mijn “sterkte” was ook mijn “zwakte”. Doordat ik elke ochtend en avond op een andere plek een training gaf was ik wel weliswaar vernieuwend en uniek maar ik maakte daardoor ook veel (reis)kosten. En door de verspreiding zat er ook niet echt groei in het totaal aantal leden. Het bleven kleine groepjes op verschillende plekken waardoor ik nauwelijks de kosten kon dekken. Toch bleef ik eigenwijs doorgaan met de ontwikkeling van het fitness rack op wielen en het verzamelen van trainingsmateriaal zodat ik mensen steeds iets beter kon bedienen. 

Halfweg 2016 kwam ik via via uiteindelijk bij de Vasim in Nijmegen terecht. Een prachtige locatie voor mijn trainingen. Het plein onder de brug “De Oversteek” is de ideale plek. Beschut tegen de regen en toch in de frisse buitenlucht. Ik kreeg meer vertrouwen voor de toekomst op deze locatie en langzaam maar zeker ging ik steeds meer trainingen op deze plek inplannen. Hierdoor verloor ik natuurlijk wel veel van mijn leden op de andere locaties. Dit vond ik erg moeilijk maar soms moet je nu eenmaal keuzes maken. 

In de zomer van 2017 had ik het geluk dat ik van het bedrijf POWER SUPPLEMENTS een nieuwe aanhanger ter waarde van € 5000 gesponsord kreeg! Dit fantastisch gulle gebaar kwam ook precies op het juiste moment. Tot die tijd reed ik elke dag met een zelfbouw aanhanger. Dit ging in het begin prima maar op een gegeven moment werd het totaal gewicht van mijn aanhanger, ijzer constructie en gewichten veel te zwaar. Door deze nieuwe veilige aanhanger kon ik mijzelf ook met een gerust hart verhuren voor trainingen en workshops op locatie met MOBILE OUTDOOR GYM en ook outdoor festivals bedienen in de vorm van FESTIVAL OUTDOOR GYM.

Bekijk hier het foto album van 2017.

Eind 2018 geef ik elke dag mijn trainingen onder de brug “De Oversteek” en heb ik de naam NYMA OUTDOOR GYM gekozen om op deze ‘vaste’ plek de eerste OUTDOOR GYM van Nijmegen op te bouwen. Bekijk het fotoalbum van 2018, 2019 en 2020.

NYMA OUTDOOR GYM 23-08-2019

Inmiddels is NYMA OUTDOOR GYM een begrip in Nijmegen. We blijven gestaag door bouwen aan de “container gym”. De gym zal bestaan uit 4 zeecontainers met een groot ijzer fitness rig eromheen gebouwd. Leden krijgen persoonlijke begeleiding en er worden groepstrainingen gegeven. Verder is het aanbod verruimd met workshops, sportdagen, buitenspeeldagen en obstacle runs.

Je bent meer dan welkom bij mijn Strong&FitKettlebell & Steel Mace en Heavy Shit HIIT groepslessen. Ik kan je ook op weg helpen en begeleiden met Mobiliteit en Krachttraining in de Open Gym uren.

Verder kan ik je de volle aandacht geven met Personal Training, Mylogenics en Triggerpoints behandelingen.

Tot snel!

Dennis

Stenley Pensut
Personal Trainer
Free Weight
Strong&Fit

Zondag ochtend zal ik jullie op sleeptouw nemen tijdens de Strong&Fit lessen @ Nyma Outdoor Gym. 
 
Voor degenen die mij niet kennen, ik ben Stanley Pensut en train sinds een jaar bij Nyma Outdoor Gym. 
 

Ik train gemiddeld drie keer per week en doe vooral krachttraining. Dit combineer ik heel af en toe met een HIIT training. Naast de lessen op zondag ochtend ga ik binnenkort weer online bootcamples geven aan mijn collega’s.


Super leuk om mijn kennis en ervaring op fitness gebied in te zetten om jullie sterker en fitter te maken. Elke training weer anders indelen rond een aantal basis kracht oefeningen. Dit allemaal met de nodige dosis lol en gevloek.

Hoe fijn is het om je zondag te starten met een heerlijke full body workout en de dag vol energie in te gaan. See you next Sunday @ Nyma Outdoor Gym!

Alina Vogel
Kettlebell, Steel Mace & Clubs
Strong&Fit

Mijn naam is Alina Vogel en ik woon sinds 9 jaar in het mooie Nijmegen.
 
In deze 9 jaar heb ik diverse sporten uitgeprobeerd van zumba, burlesque tot kickboksen. Paar jaar geleden was ik ook fanatiek aan het hardlopen. Ik heb aan meerdere hardloop wedstrijden mee gedaan zoals de 7 heuvelen loop. Daarnaast heb ik een hoepel in mijn kamer hangen en heb ik lessen gevolgd in hoopdance; een combinatie van dans, hoepelen en acrobatiek. In de zomer neem ik dan ook graag de hoepel even mee naar het waalstrandje om wat te hoepelen en nieuwe trucjes uit te proberen. Ik vind het leuk om verschillende vormen van sporten en bewegen te doen en blijf mezelf graag verrassen op dat vlak.
 
Je vindt me geregeld bij Nyma Outdoor Gym. Door de Strong&Fit lessen heb ik nieuwe dingen geleerd over mijn lichaam en kon ik op een korte termijn vooruitgang zien in conditie en kracht terwijl ik dit lekker op mijn eigen tempo kan doen. Ik ervaar deze lessen als heel leuk en uitdagend waardoor ik graag ook af en toe een Strong&Fit training geef. Een groep motiveren om het beste uit zichzelf te halen tijdens zo een les geeft me veel energie.
 
 
Daarnaast ben ik elke maandag avond te vinden bij de Kettlebel, Steel Mace & Clubs training. Als enthousiasteling van deze full body training laat ik je graag kennis maken met kettlebel & co. De mogelijkheden zijn eindeloos om er een gevarieerde en leuke training van te maken waar je ook hier je eigen grenzen op je eigen tempo kan opzoeken.
 
In het begin zal je misschien wat struggelen omdat de techniek er nog niet goed in zit. Maar dat geeft niet. Ik help je daarbij en door het vaker te doen zul je merken dat je na elke training de techniek beter onder controle hebt en hierdoor ook sterker wordt. Het zal je verbazen hoe snel je voortgang gaat boeken en dat zal je nog meer gaan motiveren
 
De kettlebells komen trouwens ook vaak in de Strong&Fit les terug waardoor deze training er ook een goede aanvulling op is. Je traint kracht, stabiliteit, conditie en mobiliteit. En of je nou een steelmace, kettlebell of clubbel in je handen hebt; no worries, je verveeld je nooit. Sterker nog de tijd zal zo snel voorbij gaan dat je het niet eens in de gaten hebt.
 
Nieuwsgierig geworden? Dan nodig ik je graag uit op de maandag- en woensdag avonden! Tot snel!
 
Groetjes, Alina

Chantal Maas
Strong&Fit
Leefstijl Coach

Hoi Hoi!
Mijn naam is Chantal Maas, 21 jaar oud en ben woonachtig in Nijmegen. Momenteel studeer ik sportkunde aan de HAN, waar ik de minor voedings- en beweegcoach gevolgd heb. Om de opgedane theorie toe te kunnen passen in de praktijk ben ik voor mijzelf begonnen als leefstijlcoach onder de naam Vie Optimale.

Vie optimale is de Franse vertaling voor ‘Optimaal leven”.

Als leefstijlcoach heb ik één heel belangrijk doel namelijk: ‘Mijn doel compleet afhankelijk laten zijn van wat jouw doelen zijn!’ Mijn streven is om jouw te helpen naar de beste versie van jezelf.
 
We leven in een maatschappij waar we overdondert worden met ongezonde voedingsmiddelen, een hoge werkdruk en weinig ruimte voor ontspanning. Daarnaast voldoet meer dan de helft van de Nederlanders niet aan de beweegnorm.

Denk jij nu: ‘Ik wil ook iets doen aan mijn voedings-, beweeg-, of ontspanningspatroon?’ Dan kan ik je daar bij helpen!
 
Wil jij de nodige kilo’s kwijt? Lekkerder in je vel zitten? Meer energie krijgen? Of heb jij een ander doel op gebied van voeding, beweging en/of ontspanning? Neem dan gerust contact met mij of Dennis op.

Mail mij via vie.optimale.coaching@gmail.com, of stuur mij een berichtje via mijn Instagram (chantalmaas_coaching).
 
Zelf zal ik af en toe te vinden zijn onder de brug. Echter is dit momenteel compleet afhankelijk van mijn drukke agenda rondom mijn laatste stage periodes. Mocht ik er zijn, spreek me gerust aan wanneer je vragen hebt.
 
Wat mensen roepen over mij:
Sociaal;
Vrolijk;
Enthousiast;
Gedreven;
Doorzetter, en anderen ook tot het gaatje drijven;
Direct;
Luisterend oor;
Ademt sport;
Leeft voor voeding.
 
Kom sporten onder de brug, luister naar je lichaam, word fit, blijf fit en maak sporten, met en zonder elkaar, leuk. Mocht je een steuntje in de rug nodig hebben op gebied van voeding, beweging of ontspanning, dan weten jullie mij te vinden!
 
Liefs, Chantal
Vie Optimale coaching.

Timo van Herpen
Stage
Free Weight
Strong&Fit

Mijn naam is Timo van Herpen, 27 jaar en ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Ik ga het komende half jaar stagelopen bij NYMA Outdoor Gym om kennis en ervaring op te doen op het gebied van fitness.

Ik doe de opleiding Sportkunde op de HAN en heb na mijn minor Sportvoeding naast mijn opleiding me ingeschreven voor een Personal Training cursus. Verder heb ik ook ervaring met werken in de sportschool en het begeleiden van sporters.

Zelf sport ik nu zelf al flink wat jaren en heb door middel van zelfstudie al de nodige kennis opgedaan maar ik wil in de toekomst graag in de praktijk aan de slag! Het lijkt me super tof om de Strong&Fit groepstraining te gaan geven zodra het weer kan maar ik ben in de Open Gym uurtjes ook zeker aanspreekbaar om te helpen met persoonlijke begeleiding! Krachttraining is dan ook hetgeen wat ik zelf het leukst vind om te doen en kan ik mijn weg hierin al goed vinden.

De komende maanden zal ik vaak onder de brug te vinden zijn dus schroom niet om een keer te vragen om samen te trainen. En als je behoefte hebt aan wat persoonlijke begeleiding dan sta ik ook zeker voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen. Dit kan ook in combinatie met hulp bij voeding, gewoon vragen!

Ik heb gekozen voor een stage bij NYMA Outdoor Gym omdat het mijn droom is om ook ooit voor mezelf te beginnen met een sportschool. Dennis heeft deze sportschool helemaal vanaf begin af aan zelf opgebouwd en weet hoe het is om voor zichzelf te beginnen. En lekker buiten sporten is natuurlijk ook het beste wat er is! Ik kijk heel erg uit naar deze tijd en kan niet wachten om met jullie aan de slag te gaan.

Social Share

Let’s Connect

We Support