NYMA OUTDOOR GYM - Trainers

Trainers

Dennis Polman
Eigenaar, Allround- & Personal Trainer

Welkom bij NYMA OUTDOOR GYM! Hèt alternatief in het grote aanbod van sportscholen. Ben je niet helemaal op je plek in een fitness centrum of crossfit box dan zou het zo maar kunnen dat je bij ons vindt wat je zoekt.

Hoe het begon...

Sinds begin 2015 werk ik als sportinstructeur / personal trainer in de regio Arnhem / Nijmegen. In het begin gaf ik voornamelijk training in de vorm van bootcamp op lichaamsgewicht, want dat was destijds voor mij de enige mogelijkheid om in de frisse buitenlucht training te geven. Ik had geen trainingsmateriaal om mensen op een kwalitatieve manier buiten te trainen. Dus voor personal training zocht ik, zoals de meeste personal trainers, een fitness centum op.

Ik wilde betere kwaliteit training geven met verschillende trainingsmaterialen in de gezonde buitenlucht. Dus ik begon gewichten, halters, kettlebells, zandzakken en ander klein trainingsmateriaal te verzamelen. Hierdoor kon ik nu ook buiten personal training op locatie en bij mensen thuis geven.

Toch miste ik een essentieel onderdeel. Een pull up rack. Want één van de belangrijkste oefeningen in krachttraining is de pull up. In januari 2016 ben ik begonnen met de bouw van een mobiel fitness rack op een aanhanger.

In 2016 ben ik op verschillende plaatsten in Nijmegen, Arnhem, Velp, Gendt, Bemmel en Elst kleine groepstrainingen gaan geven. Ik had een vast weekrooster en was elke ochtend en avond op een andere locatie. Een rijdende sportschool op wielen 😉 Op deze manier heb ik destijds leuke verschillende ledengroepjes kunnen opbouwen. Bekijk hier het foto album van 2016.

Maar mijn “sterkte” was ook mijn “zwakte”. Doordat ik elke ochtend en avond op een andere plek een training gaf was ik wel weliswaar vernieuwend en uniek maar ik maakte daardoor ook veel (reis)kosten. En door de verspreiding zat er ook niet echt groei in het totaal aantal leden. Het bleven kleine groepjes op verschillende plekken waardoor ik nauwelijks de kosten kon dekken. Toch bleef ik eigenwijs doorgaan met de ontwikkeling van het fitness rack op wielen en het verzamelen van trainingsmateriaal zodat ik mensen steeds iets beter kon bedienen. 

Halfweg 2016 kwam ik via via uiteindelijk bij de Vasim in Nijmegen terecht. Een prachtige locatie voor mijn trainingen. Het plein onder de brug “De Oversteek” is de ideale plek. Beschut tegen de regen en toch in de frisse buitenlucht. Ik kreeg meer vertrouwen voor de toekomst op deze locatie en langzaam maar zeker ging ik steeds meer trainingen op deze plek inplannen. Hierdoor verloor ik natuurlijk wel veel van mijn leden op de andere locaties. Dit vond ik erg moeilijk maar soms moet je nu eenmaal keuzes maken. 

In de zomer van 2017 had ik het geluk dat ik van het bedrijf POWER SUPPLEMENTS een nieuwe aanhanger ter waarde van € 5000 gesponsord kreeg! Dit fantastisch gulle gebaar kwam ook precies op het juiste moment. Tot die tijd reed ik elke dag met een zelfbouw aanhanger. Dit ging in het begin prima maar op een gegeven moment werdt het totaal gewicht van mijn aanhanger, ijzer constructie en gewichten veel te zwaar. Door deze nieuwe veilige aanhanger kon ik mijzelf ook met een gerust hart verhuren voor trainingen en workshops op locatie met MOBILE OUTDOOR GYM en ook outdoor festivals bedienen in de vorm van FESTIVAL OUTDOOR GYM.

Bekijk hier het foto album van 2017.

Eind 2018 geef ik elke dag mijn trainingen onder de brug “De Oversteek” en heb ik de naam NYMA OUTDOOR GYM gekozen om op deze ‘vaste’ plek de eerste OUTDOOR GYM van Nijmegen op te bouwen. Bekijk hier het fotoalbum van 2018 en 2019.

NYMA OUTDOOR GYM 23-08-2019

Inmiddels is NYMA OUTDOOR GYM een begrip in Nijmegen. We blijven gestaag doorbouwen aan de “container gym”. De gym zal bestaan uit 2 zeecontainers met een groot ijzer fitness rack eromheen gebouwd. Een semi openbare – outdoor gym waar men gratis op lichaamsgewicht (Calisthenics) kan trainen. Betalende leden mogen gebruik maken van het losse trainingsmateriaal dat ligt opgeslagen in de zeecontainers. Leden krijgen persoonlijke begeleiding en er worden groepstrainingen gegeven. Verder is het aanbod verruimd met workshops, sportdagen, buitenspeeldagen en obstacle run trainingen.

Je bent meer dan welkom bij mijn Strong&FitKettlebell & Steel Mace en Heavy Shit HIIT groepslessen. Ik kan je ook op weg helpen en begeleiden met Mobiliteit en Krachttraining in de Open Gym uren.

Verder kan ik je de volle aandacht geven met Personal Training, Mylogenics en Triggerpoints behandelingen.

Tot snel!

Dennis

Stenley Pensut
Strong&Fit Trainer

Zondag ochtend zal ik jullie op sleeptouw nemen tijdens de strong&fit lessen @ Nyma Outdoor Gym. 
 
Voor degenen die mij niet kennen, ik ben Stanley Pensut en train sinds een jaar bij Nyma Outdoor Gym. 
 

Ik train gemiddeld drie keer per week en doe vooral krachttraining. Dit combineer ik heel af en toe met een HIIT training. Naast de lessen op zondag ochtend ga ik binnenkort weer online bootcamples geven aan mijn collega’s.


Super leuk om mijn kennis en ervaring op fitness gebied in te zetten om jullie sterker en fitter te maken. Elke training weer anders indelen rond een aantal basis kracht oefeningen. Dit allemaal met de nodige dosis lol en gevloek.

Hoe fijn is het om je zondag te starten met een heerlijke full body workout en de dag vol energie in te gaan. See you next Sunday @ Nyma Outdoor Gym!

Chantal Maas
Strong&Fit inval Trainer

Hoi Hoi! Vanaf 1 september ben ik op de maandagavonden, woensdag- en vrijdagochtenden als trainer te vinden onder de brug. Enkele van jullie zullen mij in de afgelopen weken al een keer gezien/gesproken hebben, voor de rest zal ik kort wat over mezelf vertellen.

Van kinds af aan ben ik full time bezig met sport. In eerste instantie als korfbalster, maar later bleek mijn talent te liggen in de atletiek. Jarenlang heb ik hier gestreden om te top te bereiken, maarja, shit happens. Door omstandigheden ben ik gedwongen moeten stoppen met mijn liefde, mijn passie, mijn adem… sporten zat er niet meer in! Hieruit is mijn passie voor voeding en fitness ontstaan. Door de juiste voeding te combineren met de juiste manier van trainen ben ik weer in staat lekker te bewegen en wil ik mijn liefde voor de sport graag overdragen op anderen.

Momenteel studeer ik Sportkunde aan de HAN in Nijmegen. Mijn vrije uren ga ik opvullen met het geven van leuke, intensieve, maar vooral ook gezellige trainingen aan jullie!

Wat mensen roepen over mij:

  • Sociaal
  • Vrolijk
  • Enthousiast
  • Gedreven
  • Doorzetter, en anderen ook tot het gaatje drijven
  • Direct
  • Luisterend oor
  • Ademt sport

 

Wat ik graag wil bereiken: Ik wil mensen motiveren en enthousiasmeren voor de sport. Door doelgericht aan de slag te gaan met intensieve lessen laagdrempelig en vooral ook gezellig houden, wil ik mensen laten inzien hoe ontzettend leuk sporten kan zijn! Het gaat niet over hoe goed je bent ten opzichten van anderen, of over hoe snel je iets kunt doen, het gaat erom dat je voor jezelf grenzen verlegt en tot jouw eigen max. gaat. Het is belangrijker dat je alles op je eigen tempo, luisterend naar je eigen lichaam doet, dan dat je mee wil met de rest en je eigen lichaam tekort doet.

Ben je ooit niet fit, voel je je niet lekker, zit je ergens mee? Dan mag je het altijd tegen mij zeggen, zodat we samen kunnen kijken naar wat voor training vandaag het fijnste voor je is.

Mocht je meer van mij willen weten, of een beeld hebben bij dit verhaaltje van wie ik ben, dan mag je altijd mijn Instagram @chantalmaass bezoeken.

Kom sporten, luister naar je lichaam, word fit, blijf fit en maak sporten, met en zonder elkaar, leuk.

Als je in mijn les aanmeldt, dan heb je sowieso samen-train-garantie! 😉

Liefs, Chantal

Social Share!

Let’s Connect!