fbpx

Workshop Kettlebell & Steel Mace

Een uitgebreide kennismaking met de combinatie Kettlebell en Steel Mace in een leerzame en gezellige workshop in de frisse buitenlucht.

Regen of zonneschijn, de workshop is altijd buiten want onder de grote boog van de brug “De Oversteek” in Nijmegen staan we droog en beschut.

Kettlebell

De Kettlebell wordt ook wel ’s werelds enige ‘draagbare Total Gym’ genoemd. Dankzij de enorm hoge intensiteit maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer te trainen.

De Kettlebell training is over het algemeen een korte maar explosieve training en heeft een zeer grote en positieve impact op het gehele lichaam. Het is de trainingsmethode bij uitstek om, dankzij de enorme vetverbranding die tot stand komt, razendsnel je ‘looks’ te verbeteren.

Het resultaat op het gebied van o.a. afslanken, het vergroten van kracht en het opbouwen van zowel conditie als spiermassa is namelijk enorm. Kettlebell training is dan ook een ware ‘Body Composition Workout’.

Steel Mace

De Steel Mace of “Gada” werd oorspronkelijk gebruikt als een dodelijk wapen in oorlogvoering door hindoeïstische en Perzische krijgers in de 13e eeuw. Vanwege zijn functionaliteit en gebruiksgemak begonnen worstelaars de Steel Mace te gebruiken voor fysieke training.

STEEL MACE

Steel Mace-training zal je grip kracht, coördinatie en balans, kernstabiliteit (core kracht), rotatie versnelling en vertraging, schouderkracht, schoudermobiliteit en flexibiliteit, algehele spierkracht en uithoudingsvermogen en metabole conditionering aanzienlijk verbeteren.

Tegenwoordig wordt deze stalen knots in snel tempo bekend als de “Full Body Conditioning Tool”. De Steel Mace houdt bijna het gehele gewicht in de balkop, wat resulteert in een ongelijke gewichtsverdeling. Hierdoor train je voornamelijk de kleine stabiliserende spieren rondom je gewrichten. Dit soort “offset” training zal je kern- en rotatiekracht en atletische prestaties enorm verbeteren.

Deze workshop is geschikt voor beginners én gevorderden. Minimum leeftijd is 16 jaar.

Er zijn te veel variabelen om één tarief te bieden.

  • Aantal deelnemers?
  • Niveau deelnemers?
  • Onderdeel van meer (sportdag) activiteiten?
  • Locatie?

 

Neem contact op met dennis@nymaoutdoorgym.com voor meer informatie en overleg. 

Social Share

Let’s Connect

We Support