fbpx

Circuit (HIIT)

Naast individuele vrije krachttraining kun je natuurlijk ook in groepsverband trainen. Het Kracht & Conditie Circuit is een zogenaamde groeps-HIIT (High Intensive Interval Training). Het is een krachtig Bootcamp alternatief!

Voor het Circuit staan geen vaste uren in het rooster. Meestal ontstaat zo’n circuitje spontaan tijdens de Open Gym of Strong&Fit uren. Als er iemand zin heeft in een knallend Circuit dan vragen we wie er nog meer mee wil doen en gaan we los!

We zetten verschillende oefeningen klaar. De timer staat bijvoorbeeld ingesteld op 40 sec. actie en 20 sec. rust/wisseltijd. De oefeningen zijn op elkaar afgestemd, gericht op de grote spiergroepen of full-body.

Door de combinatie van zware oefeningen en weinig rust, werk je zowel aan het verbeteren van je conditie als het vergroten van je spierkracht en spiermassa. Door deze manier van trainen is er sprake van maximale vetverbranding. Dus afvallen!

Beginners en Gevorderden

Omdat je de mogelijkheid hebt om zelf je gewicht, weerstand en intensiteit te kiezen, zijn deze circuit trainingen een flinke uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Het eventuele niveauverschil in de groep tussen de sporters is dus geen enkel probleem. Je haalt het maximale uit jezelf naar boven!

Het bootcamp alternatief HIIT Circuit in uitvoering

De CIRCUIT training komt het dichtstbij de, wat de meeste mensen kennen als Bootcamp. Met een groot verschil dat bij Bootcamp de oefeningen meestal op lichaamsgewicht worden gedaan. Bij ons train je met zo’n beetje alles wat je in de gym kunt vinden zoals kettlebells, halters, autobanden, tractor banden en hamers. En natuurlijk met een lekker stukje muziek erbij! 

In de herfst en winter maanden is het HEAVY SHIT CIRCUIT de ideale training om in het koude weer relatief kort, heftig en efficiënt te trainen. Voor je het weet ben je klaar en kun je lekker naar huis onder de warme douche.

Social Share!

Social Share

Let’s Connect