fbpx

Kettlebell, Steel Mace & Clubs

De combinatie van Kettlebell, Steel Mace & Steel Clubs maakt deze training een absolute Full Body Strength & Conditioning Training.

Als de Kettlebell over het algemeen “heup dominant” is, dan is Steel Clubs & Steel Mace vooral “schoudergordel dominant”. Bij Kettlebell is de hip hinge (heup schanier) de primaire power generator en is de schoudergordel gelockt, bij Steel Clubs & Steel Mace is vaak de heup gelockt en is de schoudergordel de primaire power generator.

Met de Kettlebell focussen we op core kracht en beenkracht, met de Steel Mace & Steel Clubs focussen we op core kracht en bovenlichaam kracht en mobiliteit.

Kettlebell

Kettlebell

De oorsprong van de Kettlebell ligt in Rusland waar het Russische leger en de geheime dienst gebruik maakte van deze multfunctionele training tool. Eind jaren 90 introduceerde Pavel Tsatsouline de Kettlebell in Amerika en begin 2000 heeft deze ijzeren bal een enorme opmars gemaakt. Nu is hij niet meer weg te denken uit de fitness wereld.

Kettlebell techniek training

De Kettlebell is inmiddels een populaire en bekende training tool. Dit is nog niet het geval bij de Steel Clubs & Steel Mace. Langzaam maar zeker zal deze buitengewone trainingsmethode zijn intrede doen in de fitness. Het is met recht “Unconventional” maar het zijn toch al eeuwen oude training tools.

KETTLEBELL

Steel Mace

De Steel Mace of “Gada” werd oorspronkelijk gebruikt als een dodelijk wapen in oorlogvoering door hindoeïstische en Perzische krijgers in de 13e eeuw. Vanwege zijn functionaliteit en gebruiksgemak begonnen worstelaars de Steel Mace te gebruiken voor fysieke training.

Steel Mace-training zal je grip kracht, coördinatie en balans, kernstabiliteit (core kracht), rotatie versnelling en vertraging, schouderkracht, schoudermobiliteit en flexibiliteit, algehele spierkracht en uithoudingsvermogen en metabole conditionering aanzienlijk verbeteren.

STEEL MACE

Tegenwoordig wordt deze stalen knots in snel tempo bekend als de “Full Body Conditioning Tool”. De Steel Mace houdt bijna het gehele gewicht in de balkop, wat resulteert in een ongelijke gewichtsverdeling. Hierdoor train je voornamelijk de kleine stabiliserende spieren rondom je gewrichten. Dit soort “offset” training zal je kern- en rotatiekracht en atletische prestaties enorm verbeteren.

Steel Clubs

De Steel Club heeft een ongelooflijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Clubs werden als wapens gebruikt in de oudste oorlogen en als jachtgereedschap al in de tijd van de holbewoners. Het werd een training tool voor krijgers en worstelaars in het oude Perzische rijk.

STEEL CLUBS

Het is ook sinds begin vorige eeuw een populair training tool voor worstelaars in India. Vandaag de dag wordt het aangeprezen als een van de beste functionele training tools voor het verbeteren van sportprestaties en het ontwikkelen van sterke en veerkrachtige schouders, ellebogen en polsen.

Techniek Training

Leer nieuwe Kettlebell en Steel Mace technieken. Deze technieken zijn essentieel voor een effectieve en vooral ook veilige training. Deze kennis en ervaring neem je weer mee in de Strong&Fit trainingen.

We hebben een Kettlebell en Steel Mace groepsapp onder de leden waarin de “samen trainingen” worden afgesproken.

Social Share

Let’s Connect

We Support