fbpx

Maeve & Michiel

Maeve & Michiel

Onlangs interviewde ik twee van onze leden: Michiel (24 jaar) en Mylène (20 jaar). Michiel en Mylène zijn respectievelijk zes – en twee jaar bezig met powerliften, een krachtsport die draait om het zo zwaar mogelijk squatten, bankdrukken, en deadliften.

Ze sporten dik twee jaar bij NYMA Outdoor Gym, in eerste instantie vanwege de strenge corona maatregelen, maar tot ieders plezier zijn zij bij ons gebleven nadat de maatregelen werden opgeheven.

Maeve Benchpress

Q: Waarom zijn jullie gaan powerliften?

A: Mylène: “Als kind sportte ik al veel. Als tiener kreeg ik helaas te maken met een eetstoornis; Ik was meer gericht op calorieën verbranden en verloor daardoor het plezier in sporten.

Na mijn herstel heb ik niet meer veel meer aan sport gedaan. Dat vond ik ook wel prima eigenlijk, totdat ik ging studeren en ik het sporten toch weer begon te missen.

Krachttraining shifte mijn focus volledig van ‘hoe je eruit ziet’ naar ‘wat je kan en waar je lichaam toe in staat is’.

Door het powerliften ben ik mijn lichaam veel meer gaan waarderen. Van elke kilo die ik meer kan tillen geniet ik. Het herinnert me aan hoever ik ben gekomen.”

Maeve Bench

A: Michiel: “Voor mij was powerliften in de kern het verlangen om sterker, weerbaarder en breder te worden.

Powerliften bleek echt mijn ding te zijn. Ook bleek ik er best veel talent voor te hebben: ik ben intussen twee maal Nederlands kampioen geworden bij de Junioren. Later leerde ik dat sporten veel meer ging om gezondheid. Want hoe serieuzer ik mijn sporten nam, hoe gezonder ik ben gaan leven. Zodoende werd het een natuurlijke transitie.

In zekere zin is powerliften ook erg mindful: je bent met alles, met lichaam en geest, in het moment. Inmiddels coach ik ook andere powerlifters. Ik wil overbrengen dat het niet gaat om beter of sterker te zijn dan de ander, maar om je eigen progressie en gezondheid.”

Michiel & Maeve

Q: Waarom sporten jullie bij NYMA Outdoor Gym?

A: Mylène: “Bij NYMA is er veel support voor elkaar en onderlinge verbondenheid. Er is genoeg ruimte om te trainen en alle materialen die nog nodig zijn voor je trainingen zijn er.

Hier trainen vind ik fijn, ik train gewoon, ben sterk en gezond. Dat was op de middelbare school wel anders waar iedereen via Instagram liet zien hoe ‘goed’ ze eruit zagen.

Met sporten/powerliften heb ik een veel gezondere kijk gekregen op hoe anders en verschillend vrouwen kunnen zijn.

Bij NYMA wordt die verscheidenheid gewaardeerd en doet iedereen zijn best om een zo fijne- en veilig mogelijke sfeer te creëren, en dat is vrij uniek voor een sportschool van deze grootte.”

Michiel

A: Michiel: “Misschien is het belangrijkste wel de sfeer van gelijkwaardigheid. Bij deze gym gaat het niet om wat je kan, of hoeveel kilo’s je tilt, maar om wie je bent.

Mijn ervaring bij andere sportscholen is juist andersom. Daar gaat het om status: hoe meer kilo’s je tilt, hoe meer rechten je eraan kan ontlenen. Dat speelt hier helemaal niet en dat is heel prettig.

In tijden dat ik me voorbereid op wedstrijden wissel ik binnen en buiten sporten af. Hoewel hier meer dan genoeg wedstrijd halters en schijven zijn, vind ik het ook prettig om zo dicht mogelijk op de wedstrijd standaarden te trainen. ”

Michiel

Q: Hoe bevalt het buiten sporten?

A: Mylène: “Buiten sporten is een uniek concept en ik geniet er erg van. Je zweet ook minder door buiten te sporten, dat is super fijn.

Maar eerlijk is eerlijk, de winters vind ik Vre-Se-Lijk! Maar door in de winter buiten te sporten bouw je ook aan je karakter! En door je goed aan te kleden en je er goed op voor te bereiden is het wel prima te doen.”

Michiel Squat

A: Michiel: “Ik vind buiten sporten gewoon fijn. Voor mijn werk zit ik de hele dag achter mijn pc, waardoor buiten zijn en buiten sporten echt een opluchting voor me is.

Juist met slecht weer vind ik het fijn omdat ik anders helemaal niet buiten zou komen. Zelfs met vijf graden onder nul vind ik het nog goed te doen.”

Michiel Squat

Q: Wat vinden jullie zo prettig aan Dennis?

Over Dennis zijn Mylène en Michiel eensgezind …

Dennis is trouw aan zichzelf. Hij is betrokken, heeft altijd persoonlijke aandacht voor je, denkt altijd mee en is innovatief. Je weet wat je aan hem hebt. Hij is recht door zee, ook als hij het niet me je eens is.

Zijn normen en waarden neemt hij dan ook mee de gym in. Hier heerst inclusie: iedereen is welkom en mag hier sporten, zolang je de waarden van de gym eerbiedigt: vrijheid, blijheid en respect.

Deadlift

Zijn persoonlijkheid zit verweven in de gym als geheel, dat merk je aan alles.

NYMA Outdoor Gym is niet zozeer een sportbedrijf maar veel meer een fijne plek waar je kan sporten. Waar respect en betrouwbaarheid de boventoon voeren, met natuurlijk als bijkomend voordeel dat we, als studenten, gelukkig een beroep kunnen doen op de studentenkorting 😉

Maeve Deadlift

Social Share

Let’s Connect