fbpx

Bodyweight Mobility

Het vergroten van je mobiliteit is een van de basisingrediënten van het verbeteren van je eigen sportprestaties. Als krachtsporter zal je bv. dieper leren squatten en een hardloper zal door een betere kennis van het eigen lichaam efficiënter en nog harder leren lopen.

De Bodyweight Mobility training is een Full body training. Zoals de naam al zegt trainen we enkel met ons eigen lichaamsgewicht. Je leert je lichaam vloeiend en gecontroleerd te bewegen van de ene houding naar een andere. Alle grote spiergroepen van je lichaam  zullen uitgedaagd worden met gevarieerde oefeningen.

Door de actieve stretches van bv. je heupen en je schouders zal je merken dat je hele lichaam na een tijdje soepeler zal bewegen.

Naast het serieuze werk van trainen zullen we ook de leuke dingen van bewegen gaan (her)ontdekken. Zo oefenen we regelmatig op de handstand, gewoon omdat we het leuk vinden. Iedereen doet het op zijn eigen niveau en we helpen en stimuleren elkaar.

Een kwartiertje aanhaken is ook al super goed!

Les opbouw:

1: Warm-up + bodyweight flow – vanuit een korte warming-up zullen met een flow van verschillende bewegingen al je spieren en gewrichten aan bod komen. De bewegingen bestaan uit actieve stretches, maar tijdens deze flow komen ook spierversterkende oefeningen aan bod (zoals push-ups, lunges en squats).

2: Oefenen – Tijdens dit deel oefenen we bepaalde onderdelen die we ooit “hopen op te nemen” in onze bodyweight flow. Soms zijn het relatieve simpele bewegingen die al in de flow zitten, maar waar we meer uit willen leren halen. Soms is het iets wat misschien te ambitieus is voor in de flow, maar gewoon erg leuk om te oefenen.

3: Finisher – De laatste 10 minuten gaan we er nog even flink tegen aan. De hartslag gaat flink omhoog met een circuitje wat kan bestaan uit buikspieren of uit totaal iets anders zoals verschillende soorten kikkersprongen.

Leer trainer Mark beter kennen.

Plan een gratis Mobility proefles.

Let’s Connect