BODYWEIGHT

Bodyweight Street Fitness (met een mooi woord “Calisthenics”) is een populaire en wereldwijd snel groeiende sport. Het is een vrije vorm van krachttraining op lichaamsgewicht.

Het NYMA OUTDOOR GYM – Rack is uitgerust met verschillende hoogte bars en een XL Monkeybars en is dus perfect voor Bodyweight training. Ook in de herfst en winter lekker buiten trainen want onder de brug is het altijd droog! 😉

De Engelse term Calisthenics is afgeleid van twee Griekse woorden; “kalos”, mooi en “sthenos”, kracht. Dit geeft ook meteen aan welke doelen je met de bodyweight trainingsvorm nastreeft;  sterke spieren én een evenwichtig en atletisch lichaam. 

Oefen de Pull-up, Dips, Muscle-up, Front lever en Back lever aan de bar. Train met de parallettes en oefen push-up varianten en de handstand op de grasmat.

Doordat je de oefeningen ook zo “mooi” mogelijk uitvoert bouw je een enorme core kracht op. Verder ontwikkel je super sterke  spieren, spieraanhechtingen, pezen en gewrichten. Het is een mooie combinatie met BASIS KRACHTTRAINING (Never Skip Legday!)

Bodyweight Calisthenics train je zelfstandig in de OPEN GYM uren.

Bodyweight Calisthenics – Basics 

Elke woensdag avond om 19:30 uur is onze Bodyweight Calisthenics – Basics groepstraining.

Deze groepsles bestaat uit gevarieerde oefeningen binnen de categorieën; PUSH, PULL, LEGS, CORE en HANDSTAND.

Social Share!

Let’s Connect!